Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Smeh je pol zdravja 2

Smeh je pol zdravja 2
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-04-0099-8
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Miki Muster, Karmen Smodiš
Urejanje Janez Gril

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 20 cm
270 g
104 strani
Tip knjige
humor, satira, parodija
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Založnik o knjigi

Že dobro leto je minilo, odkar je izšla prva knjiga šal in smešnih zgodb s skupnim naslovom Smeh je pol zdravja. Smešnice so bile pri bralcih izjemno dobro sprejete, zato vam sedaj ponujamo v branje še domiselne zgodbe, ki jih je dr. Janez Gril objavil v Družini v letu 2012.

Nekje sem prebral, da vsaka minuta smeha smejočemu se človeku podaljša življenje za eno uro! Računalo v roke in računajmo: Če se na dan smejemo, recimo, 25 minut, kar ni ravno veliko, se nam življenje podaljša za en dan. Če to delamo vsak dan, se nam dolgost našega življenja praktično podvoji. Torej tisti, ki bi resen umrl pri 50, lahko nasmejan dočaka 100 let!

Recenzija Bukla

Teolog Janez Gril, nekdanji urednik Družine, med letoma 1994 in 2009 pa tudi direktor istoimenskega podjetja, že nekaj let zbira šale in zabavne anekdote, ki izhajajo v tedniku slovenskih katolikov. Smeh je učinkovito orodje duševne sprostitve in tako je tu že druga zbirka humorja iz verskega in duhovnega življenja, ki jo opremljajo kakovostne ilustracije Karmen Smodiš. Dotika se različnih vidikov in tematik, od božjih, angelskih in nebeških do župnijskih, bibličnih ter misijonarskih. Čeprav krščanstvo ne slovi ravno po svojih humornih plateh tako kot, denimo, judovstvo, uspe avtorju sestaviti zavidljiv nabor komičnih utrinkov, kjer se sveto nadvse rado pomeša s posvetnim.

Žiga Valetič, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...