Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Srčno dober človek in zvest prijatelj

Izbrana kratka proza
Milan Kleč
Srčno dober človek in zvest prijatelj
23,49 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kondor
Leto izdaje 2005
ISBN 86-11-17065-2
Spremna beseda Matjaž Hočevar
Urejanje Matej Bogataj

Tehnične lastnosti
trda vezava
340 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Skoraj hkrati z romanom, je pri Kondorju izšel pregled Klečeve kratke proze od prve zbirke Briljantina iz leta 1985, do lanske zbirke Plastika. Kleč se je kot sodobni slovenski pesnik in pisatelj do sedaj sicer posvečal mnogim knjižnim zvrstem, a najdlje, že polnih dvajset let in z največjim uspehom vztraja pri kratkih zgodbah. V njih ga kot prvoosebnega pripovedovalca zanima predvsem dvoje, ženske in lastno pisanje, in oboje se - v prepletu stvarnega in fantastičnega, resnega in pretirano grotesknega - izkazuje za svojevrstno zasvojenost, ki ne premore niti zgledne količine alkoholnih pijač. Duhovita, samosvoja proza nenavadnih vsebin in izmojstrenega jezika. Izbor, spremno besedo, ki se ukvarja predvsem z Klečevimi kratkimi zgodbami in njihovo umestitvijo v širši literarni pro
stor, je napisal Matej Bogataj, pri čemer velja pripomniti, da je največ zgodb umeščenih iz njegovih zgodnejših zbirk, kot so Briljantina, Lasje in Balanca. Zgodbe, ki so tako različne, da jim le težko poiščete kak skupni imenovalec pa vendar veste, da jih je napisala ena roka.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...