Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Teža metulja

Erri De Luca
Teža metulja
16,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Eno
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6359-49-8
Naslov izvirnika Il Peso Della Farfalla
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
180 g
75 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
osebna rast, duhovnost in ezoterika
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba o belem metulju, ki se spreletava med rogovjem gamsjega kralja in puškinim kopitom samotnega divjega lovca, ter o njunem usodnem dvoboju, v katerem se bolj kot o njuni usodi odloča o resnici njunih življenj.
Ponoči je pod streho vejevja dvigal gobec k nebesnemu svodu, melišču osvetljenega kamenja. Z razprtimi očmi in s kadečim se dihom je strmel v zvezde, v katerih ljudje vidijo obrise živali, orla, medveda, škorpijona, bika.

Recenzija Bukla

De Lucca (1950), italijanski pesnik, pisatelj in prevajalec z zanimivo osebno zgodovino (od levičarskega političnega aktivizma, prek služb v podjetjih, kot je Fiat, do fizičnih del in humanitarnih angažmajev), piše že dobrih dvajset let, njegova dela pa z uspehom prelivajo tudi v druge velike evropske jezike. Založba Eno De Lucco prvič predstavlja tudi v slovenščini, in sicer z dvema deloma hkrati. Pri prvi iz leta 2009 je osrednja novela Teža metulja, metaforično izbrušena poetska zgodba o gamsu, živalskem kralju višav, na eni strani in divjem lovcu, tudi spretnemu alpinistu, na drugi, ki mu ravno njegove plezalske sposobnosti omogočajo, da pride tja, kamor drugi ne morejo. Njuni življenji po usodnem prvem srečanju (lovec je bil ubil gamsjo mater) tečeta vzporedno, potem pa se združita v epskem finalu, vrednem filmske upodobitve.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...