Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ti povem zgodbo?

Jorge Bucay
Ti povem zgodbo?
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1757-5
Naslov izvirnika Déjame que te cuente ...
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Barbara Pregelj
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
370 g
287 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
osebna rast, duhovnost in ezoterika
argentinsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mladenič Demian obiskuje psihoterapevta Jorgeja, da bi skupaj poiskala odgovore na vsakdanja vprašanja. S pripovedovanjem zgodb, od grških mitov in japonskih parabol do zenovskih modrosti in lastnih izmišljenih zgodb, mu Jorge pomaga do samospoznanja...

Recenzija Bukla

Ti povem zgodbo? je prva knjiga argentinskega psihoterapevta Jorga Bucaya, ki jo lahko beremo v slovenskem jeziku. Bucay razume svoje pisateljevanje kot dodatno terapevtsko orodje, ki ga je od poznih osemdesetih let do danes sicer poneslo po vsem svetu, njegova dela pa zajemajo romane, zgodbe in strokovno esejistiko, ki se ves čas opira na mite in pravljice. V njih odkriva preproste, a nazorne zemljevide za razvozlavanje zapletene človeške psihe.
Pripovedni pristop bi lahko povezovali z de Mellovim ali zgodnjim Coelhovim, vendar z manj religioznega ozadja kot pri prvem ter z manj ezoteričnega kot pri drugem; Bucay je navsezadnje izšolan in še vedno aktiven psihiater. Knjiga združuje na desetine modrih zgodb, ki jih naplete psihoterapevt istega imena Jorge oziroma »Bajsi«, v dobro plahega, nekoliko okornega fanta Demiana, tega pa pestijo težave v odnosih ter frustracija brezciljne introspekcije. Knjigo »pripoveduje« Demian, in ko zgodbam dodaja svoje prigode in dialoge s terapevtom, jih tako osvetli z uporabnega gledišča. Preproste resnice sveta morda ne spremenijo, so ga pa zato postavile.

Žiga Valetič, Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...