Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

To se lahko zgodi tudi vam

Bojan Ekselenski
To se lahko zgodi tudi vam
14,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94219-5-6
Spremna beseda Matej Krajnc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
330 g
164 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bojana Ekselenskega poznate kot avtorja daljših proznih del, zlasti sage Vitezi in Čarovniki ter Magijska gimnazija Lubliana.

Tokrat je pred vami zbirka kratke proze ...

Recenzija Bukla

Avtor fantazijske sage Vitezi in Čarovniki ter mladinske fantazije Magijska gimnazija Lubliana se tokrat predstavlja z zbirko kratke proze. Še vedno ostaja zvest okvirjem spekulativne fikcije, večinoma gre za znanstvenofantastično prozo, kar nakazuje že podnaslov Zvrhan pehar zgodb o koncu sveta in drugih prigodah. Je pa res, da izlet v fantastično na koncu dopolnjujejo trije avtobiografski prispevki, kjer po obsegu osrednje mesto zavzema popis avtorjevih izkušenj iz služenja vojaškega roka v JLA. Kar pa ne pomeni, da preostale zgodbe ne odslikavajo realnosti. Ekselenski se pogosto izkaže kot podroben opazovalec aktualnega družbenega dogajanja in tehnološkega napredka. Čeprav je prvo pogosto povod za zapise, kjer se čuti avtorjeva jeza – ali morda razočaranje – nad pokvarjenostjo vladajočih elit, zgodbe presenetljivo ostajajo lahkotno berljive. Kljub pogosti ostrosti tematike se jih namreč drži nekakšna sproščenost, »ki se ne jemlje preresno, a bralca hkrati jemlje resno«, kot v spremni besedi ugotavlja Matej Krajnc.

Aleš Cimprič, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...