Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tržaške prikazni

Dušan Jelinčič
Tržaške prikazni
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-7174-238-0
Ilustracije Elisabetta Damiani
Urejanje Alina Carli, Martina Kafol

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11 cm
151 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Moj Trst je mesto burje, ki čisti zrak in prevetri srce, mesto morja, mesto moje slovenske duše, vtkane v mozaik duš drugih narodnosti, ki oblikujejo multietičnost tega prostora, mesto socialnih in političnih bojev, mesto bohotne kulture in prodorne večjezične književnosti, s katero je naphano do svojega zadnjega vlakna. 

Recenzija Bukla

Na pogled drobna zbirka novel in kratkih zgodb – italijanska izdaja je bila pred meseci velika uspešnica – za tržaš­kega pisatelja Dušana Jelinčiča ni bila le oddih med obsežnejšimi besedili. Pisanje na povabilo založbe iz Pordenona, ki je želela knjigo o Trstu izpod peresa slovenskega avtorja, se je sprevrglo v zamudno delo, ki je terjalo veliko raziskovanja in preverjanja dejstev. O resničnih ljudeh in dogodkih, ki so bodisi oviti v meglice govoric in legend, bodisi zanje ne ve niti večina Tržačanov; edina splošno znana znamenitost, o kateri so pisali tudi drugi, je kopališče Pedočin z ločenima deloma za moške in ženske. Med številnimi temami, ki so prišle v poštev, jih je Jelinčič izbral devet, njegov slovenski pogled nanje pa se – četudi govori o armenski koloniji v mestu, legendarnem openskem tramvaju, zloglasni Rižarni ali neverjetnih nogometnih peripetijah – kaže v ne le obrobni navzočnosti tržaškega slovenstva v vsakem od besedil.

Iztok Ilich, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...