Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Upogib časa

Leonora Flis
Upogib časa

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6952-58-3
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije Leonora Flis
Urejanje Andrej Hočevar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
210 g
143 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Recenzija Bukla

Zbirka kratkih zgodb o življenju mlade (migrantske) intelektualke v Združenih državah je prijetno staromodno branje skoraj aristokratskega kova. Mešanica potopisne, lirične, osmišljene in tudi »pop« pripovedi bralca popelje tako v intimen svet avtorice kot v osrčje Manhattna, ki ga je – Flisova je mojstrica podrobnosti in ustvarjanja vzdušja – mogoče začutiti s prav vsemi čutili. Dolgi sprehodi po neskončnih ulicah. »Žanrske« zabave. Posedanje po delikatesah in ob reki. Iskanje identitete. Ljubezen tam nekje, a nikoli neposredno. Nenavadna ostra meja intime v sicer nežni intimni izpovedi. Nizek, sprehajalni tempo sobotnega dopoldneva v velemestu, katerega skušnjave so le del vizualne vzpodbude. Instantnost in razpršena pozornost je stanje duha 21. stoletja in digitalnega sveta. Upogib časa je vse kaj drugega in je zato skoraj dobeseden: to je knjiga iz 20. stoletja. Iz nekega drugega časa, ki ga ni mogoče poiskati, pač pa le živeti. Tukaj in zdaj.
Leonora Flis, docentka za književnost na Univerzi v Novi Gorici, se je izobraževala na najbolj uglednih ameriških univerzah in prišla v stik s ključnimi ameriškimi pisci kratkih zgodb. To je mogoče čutiti tako rekoč v vseh njenih stavkih, ki kljub tekoči, celo nežni slovenščini nosijo pridih ameriške literature. Da se razumemo: to je mišljeno kot precej resen kompliment.
Upogib časa je njena prva knjiga v slovenščini – do zdaj je svoje znanstveno delo objavljala pri prestižnih ameriških študijskih založbah.
Ko je staromodno sveže.

Boštjan Videmšek, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...