Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V velikem Apaškem gozdu

Zgodba Osamljenega skavta
James Willard Schultz
V velikem Apaškem gozdu
21,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-244-287-3
Naslov izvirnika In the great Apache forest
Leto izdaje izvirnika 1920
Prevod Sonja Uran Šinigoj
Urejanje Janja Remškar

Povej naprej

Založnik o knjigi

V velikem Apaškem gozdu je napeta, a resnična zgodba o pogumnem fantu, ki je bil premlad, da bi služil domovini na bojišču med 1. svetovno vojno. Ker je želel biti koristen član skupnosti, je postal skavt in se je prijavil za požarnega opazovalca na gori Mount Thomas (Arizona). Svojemu delu se je predal z vzpodbudno mislijo: Sam, nikakor pa ne osamljen!

Pripoved je nežna hvalnica narave, mogočnega drevja ter visokogorja. Narava se daje ljudem, a potrebno jo je varovati, ščititi, čuvati in dihati z njo. Naš mladi junak to potrjuje tudi v stikih z drugimi, predvsem s sestro, mladim Hopijem in njegovimi starešinami, ki so predani izročilu in močno povezani z utripom narave. Spoznamo resničen pogum, iznajdljivost in tudi stiske mladega skavta, pa tudi nekaj o preteklosti Hopijev, Ljudstva Miru.

Očara iskrenost in dejanskost, ki veje iz pripovedi.

Recenzija Bukla

James Willard Schultz (1859–1947) je bil ameriški pisatelj, razis­kovalec in zgodovinar, ki je zapisal pomembne študije življenja indijanskih plemen, raziskave narodnega parka Glacier National Park in številna druga, leposlovna in neleposlovna dela. Na odpravah je srečal ljudi, ki so ga navduševali, ki jim je z veseljem prisluhnil in zapisal njihove zgodbe. Tudi V velikem Apaškem gozdu je ena izmed resničnih zgodb, ki jo pripoveduje George Crosby, mladi skavt in požarni opazovalec na gori Mount Thomas v Arizoni. George je, v času, ko je divjala prva svetovna vojna, želel služiti domovini kot ostali člani družine, a se zaradi mladosti ni smel priključiti vojski. Zato je zvesto služil kot skavt, svoje izkušnje na terenu, srečanja s plemeni Indijancev in vse bolj tesno povezanostjo z naravo pa je podana v tej iskreni pripovedi

Vanja Jazbec, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...