Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Velika skrivnostna skrivnost

Slavko Pregl
Velika skrivnostna skrivnost
23,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-272-113-8
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Jana Kocjan
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
14 x 21,5 cm
340 g
66 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Velika skrivnostna skrivnost je - kaj pa drugega - knjiga o skrivnosti in prav posebni druščini, ki se rada druži ob čaju. Sestavljajo jo Radovednost, Dobravolja, Dolgčas, Lenoba, Nesreča, kamen in drugi, ki zabavne dialoge in simpatične prigodice seveda močno zaznamujejo oziroma podložijo s svojimi "karakterji". Karseda igrivo besedilo likovno spremlja Jana Kocjan s krhkimi, skorajda izmuzljivimi in eteričnimi liki in prizori, s katerimi po eni strani bralcu ponudi določeno predstavo, hkrati pa ohranja skrivnostnost in interpretativno odprtost.

Recenzija Bukla

Glavni junaki Preglove duhovite pripovedi so personificirani pojmi oziroma razpoloženja: Dobravolja, Dolgčas, Lenobalena, Žalost, Radovednost, Dobernasvet, Staripregovor, Jok in Stok idr., ki se skupaj odpravijo na izlet. Avtor vsakega od njih spretno karakterizira predvsem s pomočjo utečenih besednih zvez, ki jih nenehno ponavljanja in ironično poudarja. Tako nas spravi v smeh, obenem pa prisili, da ozavestimo jezikovne avtomatizme. Prisrčna vaja v slogu poudarja pomen različnih čustvovanj, ki nas vsa bogatijo.

Maša Ogrizek, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...