Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vodna vrba

Alma M. Karlin
Vodna vrba
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založništvo J. Jezernik
Zbirka Z Almo v svet
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-94032-1-1
Prevod Jerneja Jezernik
Spremna beseda Jerneja Jezernik
Urejanje Jerneja Jezernik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16,5 x 11,5 cm
150 g
177 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

O knjigi

Druga knjiga iz serije Z Almo v svet

Vodna vrba kot drugo delo v seriji Z Almo v svet prihaja v prvem slovenskem prevodu neposredno iz zapuščine Alminega leipziškega založnika Maxa Möhringa, ki jo hrani Berlinska državna knjižnica. Avtorica v ženskem liku mlade Kitajke prepriča s svojo sočutnostjo, opisi nežnih ljubezenskih čustev in globokih duhovnih spoznanj za vse čase in za še tako majhne kotičke našega sveta.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Najmlajša vnukinja častitljivega I Čaa in Vodna vrba.)

Pred poletjem smo dobili novo serijo zgodbic iz zakladnice besedil svetovne popotnice, raziskovalke in pisateljice Alme Maximiliane Karlin iz Celja, ki je na svoji osemletni poti okoli sveta v letih 1923 in 1924 obiskala tudi Kitajsko. Zato sta prvi dve knjižici iz serije posvečeni Kitajski, jeseni pa bosta po besedah založ nice in prevajalke Jerneje Jezernik sledila tudi Peru in Panama. Prva knjižica je hkrati tudi eno od Alminih zadnjih del, ki je pod taktirko Maxa Moehringa iz Leipziga izšlo še za časa njenega življenja. Gre za kratko, devetdelno prozno besedilo z modrimi in duhovitimi dialogi večinoma naslovne junakinje in njenega dedka. Drugo besedilo, ki v izvirniku zaradi težkih povojnih časov ni bilo nikoli objavljeno (prevod v slovenščino je narejen po tipkopisu iz Almine zapuščine), pa tenkočutno prepleta dve ljubezenski zgodbi, eno s srečnim, drugo s tragičnim koncem, obe pa prinašata tudi globoka duhovna spoznanja. Nadaljevanje serije, predvidoma 12. oktobra, na Almin rojstni dan, bo poleg znanih prineslo predvsem še Almina neznana, tudi izrazito avtobiografsko obarvana dela.

Renate Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...