Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Vrane, čečkarije in konfeti
10,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Litera
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7018-50-9
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Kristina Kočan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 14,2 cm
220 g
175 strani
Tip knjige
zbornik
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Založnik o knjigi

V okviru festivala je izšla knjiga Vrane, čečkarije in konfeti s prispevki več kot dvajsetih izbranih avtorjev mlajše generacije iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

Recenzija Bukla

Zbirka enaindvajsetih literarnih del mladih perspektivnih ustvarjalcev iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije je rezultat Alpe Adria Festivala prihajajoče književnosti, ki je letos pod okriljem založbe Litera in ob finančni podpori Zveze Alpe Jadran potekal v Mariboru. V zborniku je predstavljeno ustvarjanje reprezentativnih prihajajočih piscev, ki so v svoji državi že dobro zastopani in pogosto tudi nagrajeni. Kratke zgodbe, pesmi ter odlomki daljših proznih besedil odslikavajo situacijo sodobnega človeka v skup nem evropskem prostoru med Alpami in Jadranom. Umetniška dela se med seboj, pričakovano, precej razlikujejo, tematsko se gibljejo vse od iskanja identitete, občutka pripadanja, eksistencialne krize ter iskanja upanja in smisla, dotikajo pa se tudi socialnopolitičnih vprašanj in zgodovinskih vplivov. Vsa dela družijo melanholična občutja in pesimizem. V nastajanje knjige so bili vključeni tudi perspektivni študenti z oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete v Mariboru, ki so se imeli priložnost izkazati s kakovostnimi prevodi in opozoriti na njihovo težo v literarnih delih.

Pia Marincelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...