Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vroča in grešna

Z Almo v svet, 3, Panama
Alma M. Karlin
Vroča in grešna
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založništvo J. Jezernik
Zbirka Z Almo v svet
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-94032-3-5
Prevod Jerneja Jezernik
Spremna beseda Jerneja Jezernik
Urejanje Jerneja Jezernik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11,5 x 16,5 cm
170 g
185 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tretja knjiga iz serije Z Almo v svet

Vroča in grešna vas kot tretje delo v seriji Z Almo v svet v avtoričini prvoosebni pripovedi popelje v svet čarovniških urokov Srednje Amerike, še posebej pa Paname, kjer je svetovna popotnica in pisateljica iz Celja Alma M. Karlin postala tudi prva uradna tolmačka v zgodovini mesta in province Panama. Pri opravljanju tega dela pa se je seznanila tudi z najbolj zanimivimi in skrivnostnimi domačini, ki so ji bili pripravljeni marsikaj povedati …

Recenzija Bukla

Sredi oktobra, ob rojstnem dnevu svetovne popotnice in pisateljice Alme M. Karlin (1889– 1950) sta pod taktirko (v prevodu, urejanju in založništvu) Jerneje Jezernik izšli še dve presenetljivi knjižici iz serije Z Almo v svet. Če smo se v prvih dveh sprehajali po starodavni Kitajski, nas v tretji Alma popelje v toplo in grešno Panamo, kjer se »srečujeta Pacifik in Atlantik in v globinah pragozda najdemo starodavne sledi Inkov in ostanke verovanja, ki so ga iz Afrike prinesli črnski sužnji, kjer Kitajci, Japonci, Indijci in Arabci s svojim blagom postavljajo na ogled tudi svoje šege in običaje«. V četrti pa se lahko z Almo preizkusite v starodavni andski magiji, ljubezenskih in smrtonosnih urokih in čarovništvu iz gorovja Južne Amerike. Nadvse bistro in živopisno pisanje, ki kar kliče po novih dogodivščinah.

Renate Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...