Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Za lepo misel dam cekin

Jure Apih
Za lepo misel dam cekin
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Festfest
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-93978-3-1
Leto izdaje izvirnika 2018

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13,5 cm
210 g
135 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
družbene vede
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Misel na minljivost je ob nečimrnosti menda, če ne ravno najhujša, pa vsaj najbolj razširjena človeška pregreha. Če priznamo ali ne, zavedanje, da se nam pesem izteka, ne da bi ji kdo zares prisluhnil, nam ne da miru. Vprašanje, ali razmišljanja, objavljena le v dnevnem tisku, zaslužijo več pozornosti kot muhe enodnevnice, ostaja brez prepričljivega odgovora. Knjiga ni le umetno dihanje, ki lahko za nekaj časa podaljša življenje in ne kamnita klčada, ki vklesane črke ohrani v nedogled. Knjiga je snopič papirja, zvezek potiskanih listov v knjižni polici, kjer mirno čaka, da jo kdo vzame v roke, obriše prah z nje in jo morda odpre. Od tu naprej se začne drama. Seveda upam, včasih tudi malo verjamem, da vsa ta besedovanja, ki so jih v teh letih časopisi natisnili, niso le lajanje v luno. Saj ne, da bi bila brez odnevov, vendar tudi te veter kmalu odpihne, ko jih neusmiljkeni čas izgubi v pozabi.

Recenzija Bukla

V knjigi je objavljen izbor pomislekov v rubriki Nedelovih sedem, ki so izhajali med novembrom 2015 in februarjem 2018. Avtor Jure Apih, pionir slovenskega marketinga, je rubriko duhovito, odmerjeno ter in medias res pisal več let. Popularna rubrika je ponujala pomisleke na vse teme, ki so še vedno dnevno aktualne. Ali se zaradi napadov v Parizu počutite manj varni, ali je treba prepovedati burko in nikab, kako boste glasovali na referendumu o izenačitvi istospolnih parov, katere misli in verzi Franceta Prešerna so vam ostali v mislih, moč in čar filmskih podob, kaj vzbujajo velikonočni prazniki, kako spremljate evropsko prvenstvo, pomlad, brexit, Katalonija, kaj berete, ustavite spravo, kako vozite … To je samo izsek tem, ki jih je Apih redno obdeloval. »Knjiga ni le umetno dihanje, ki lahko za nekaj časa podaljša živ ljenje, in ne kamnita klada, ki vklesane črke ohrani v nedogled. Knjiga je snopič papirja, zvezek potiskanih listov v knjižni polici, kjer mirno čaka, da jo kdo vzame v roke, obriše prah z nje in jo morda odpre. Od tu naprej se začne drama,« je avtor napisal na zadnjih platnicah. Pred vami je knjiga izbranih zapiskov in izbrušenih mnenj za prav vsak dan.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...