Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zapuščanje morja

Izbor
Ben Marcus
Zapuščanje morja
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba LUD Literatura
Zbirka Stopinje
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7017-59-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Leaving the Sea
Leto izdaje izvirnika 2014
Izbor in prevod Jernej Županič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 13,5 cm
320 g
204 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje
leposlovje > kratka proza
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ben Marcus (1967) je ameriški prozaist srednje generacije, eden pomembnejših oziroma bolj uveljavljenih glasov na področju eksperimentalne proze. Je poseben avtor, ki se upira enostavni kategorizaciji. Preizkuša različna jezikovna sredstva in zgodbene strukture, med avtorji, ki so nanj vplivali, pa navaja predvsem klasične moderniste, kot sta Virginia Woolf in Franz Kafka, ter postmoderniste, kot sta Donald Barthelme in Thomas Bernhard (če slednjemu lahko tako rečemo).

V Marcusovih kratkih zgodbah večinoma ne gre za navadne ljudi, ki bi se jim dogajale nenavadne reči, ne za nenavadne ljudi, ki bi se jim dogajale navadne reči, pa tudi ne za nenavadne ljudi, ki bi se jim dogajale nenavadne reči, temveč za četrto možnost, le da se vse skupaj dogaja v nenavadnih svetovih, ki funkcionirajo na nenavadne načine in so temu ustrezno tudi pisani. Glavna avtorjeva preokupacija v pričujoči zbirki so jezik, govorica, komunikacija.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...