Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ženski krogi

Ivanka Klopčič Casar
Ženski krogi
17,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7086-42-3

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
300 g
175 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Spretno napisane zgodbe, ki so ravno pravšnje dolžine, nudijo bralski užitek, premišljevanje o ženskih krogih pa bralca še nekaj časa spremlja tudi pri iskanju svojih krogov. Najsi bo to krog ženske z žensko ali ženskami, ženske z moškimi predstavniki, generacijsko ali medgeneracijsko povezovanje, ali ustvarja in sklepa ženska svoj krog sama, je vsak krog sklenjen, kot to avtorica s sleherno zgodbo zaobjame v Ženskih krogih.

Dr. Klaudija Sedar

Recenzija Bukla

Kratke zgodbe pripovedujejo o nevid­nih življenjskih krogih, kot se razkrivajo razmišljujoči opazovalki. Avtorica – zgodbe privzemajo razpoznavno ženski glas – jih sklepa v poklon ljudem, ki so se dotaknili njenega srca in se vanj naselili za vedno. Pripoveduje o materi in očetu, o sovaščankah, ki so kot rosno mlada dekleta zapustile revne domačije in odšle na delo v tujino, o mladostnih simpatijah, prijateljih in sošolcih, o sedanjih prijateljicah, znancih in sinovih. Z njimi gradi bližino, ubira sopotništvo, se razhaja, se odmika, se jih spominja. Zgodbe odsevajo nežnost in moč, zmage in poraze, hrepenenje po ljudeh, ki smo jih ljubili, zavest o minevanju in soočenje z lastno končnostjo, a tudi neugnan humor, da zadnjo stran zapreš zadovoljen in z nasmehom.

Maja Črepinšek, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...