Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodbe iz Pakistana

Zgodbe iz Pakistana
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Izmenjave
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6564-24-3
Izbor Jana Bauer, Intizar Hussain
Prevod Maja Kraigher
Spremna beseda Intizar Hussain
Urejanje Jana Bauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14,5 cm
214 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
azijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Zgodbe iz Pakistana je zbirka kratkih zgodb, napisanih v mnogovrstnih glasovih in jezikih sodobnega Pakistana. Zgodbe odsevajo travmatično rojstvo pakistanskega naroda ter se lotevajo tem, kot so ženskost, narodova identiteta, revščina, možnosti individualizma, itd. Svež pogled na omenjene probleme nam razkriva veliko kulturno raznovrstnost in bogastvo te velike južnoazijske države.Recenzija Bukla

Najnovejša iz antologij z geografsko specifiko kulturnega društva Sodobnost International prinaša zgodbe iz Pakistana – razmeroma mlade države z burno polpreteklo zgodovino. Kratke zgodbe nam odstirajo vpogled v (pre)malo znano kulturo, zaznamovano s travmatičnim »rojstvom« pakistanskega naroda, državno religijo, ki bistveno določa tako družinska in družbena razmerja kot nekatere kulturne smernice, ne nazadnje pa tudi vplive sodobnega globalnega sveta. Zbirka ponuja širok izbor, od pretresljive »ženske pisave« Khadije Mastoor ali literarne mojstrovine nesporne staroste urdujske kratke zgodbe Saadata Hasana Mante, ki se dotakne obdobja ločitve med Indijo in Pakistanom, do orisa položaja sodobne ženske izpod peresa Khalide Husain. Kratke zgodbe dopolnjuje predgovor Intizarja Hussaina – zgoščena umestitev v družbenopolitično realnost.

Tina Bilban

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...