Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodbe iz prihodnosti

Prvih pet futurističnih pustolovščin; knj. 1
Ian Charles Alex, Lena Cloe
Zgodbe iz prihodnosti
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Energetika.NET
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-93411-7-9
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Lenart Slabe

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 17 cm
360 g
136 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pri Energetiki.NET, ki je v letu 2012 začela aktivno dejavnost “energetskega založništva”, je izšla tudi prva znanstveno-fantastična knjiga z naslovom Zgodbe iz prihodnosti.

Zgodbe iz prihodnosti združujejo pustolovščine v letih 2150, 2300, 2350, 2420 in celo 2490 v svetu, ki ne pozna več demokracije, kapitalizma, ledenikov in ne kmetovanja, v njih pa nastopajo futuristični junaki, ki jih obkrožajo tako leteča prevozna sredstva kot sodobno kreirane živali iz pradavnine, oni pa se – kot ljudje prihodnosti olivne polti in brez las – identificirajo s povsem drugačnim videzom od sedanjih zemljanov. Skupno s človekom iz začetka 21. stoletja jim je samo to, da imajo prav tako radi – ali pa še raje – dogodivščine.

Avtorja – podpisala sta se kot Ian Charles Alex in Lena Cloe – v delu tudi opozarjata, da se moramo pred pogledom v prihodnost se moramo najprej ozreti v preteklost in biti pozorni na sedanjost, na naše početje in naš odnos do matere narave, ki nam je dala življenje. Zavist, pohlep, objestnost, kraja, lenoba in sovraštvo so namreč tiste srhljive “vrline”, ki spremljajo človeka in njegov značaj še posebej v 20. in 21. stoletju. Če naj naša vrsta preživi, moramo omenjene človeške lastnosti izkoreniniti. Morda ni pomoči za generacije, ki so povzročile tako stanje, morda pa zmoremo podučiti vas, mlajše, da ohranite svet tak, kot so ga poznali predniki. Svet, ki ga bodo lahko živeli tudi prihodnji rodovi človeštva. To nam bo vsem skupaj uspelo predvsem s čim manjšo, smotrno in učinkovito pretvorbo in rabo fosilnih goriv. Kljub racionalni rabi bo naš stalni razvoj terjal vse več energije. Potrudimo se te potrebe zadovoljevati s čim večjim deležem okolju prijaznih virov, kot so energija sonca, vetra, vode in geotermalna energija. A ne smemo si zatiskati oči pred tem, da jedrska energija oz. fizija ne bo krojila naše prihodnosti. Ta bo namreč ob obnovljivih virih razširjena v mnogo varnejših in tudi učinkovitejših izvedbah, pozneje pa se ji bo pridružila tudi jedrska fuzija. Bo njej sledilo izkoriščanje antimaterije? Bomo izkoriščali energijo celotnih zvezd ali jo črpali iz paralelnih vesolj? Od tu naprej odgovori niso popolnoma jasni in veliko je odvisno tudi od naše (neizmerne) domišljije.

Recenzija Bukla

Morda poznate reklo: Če vas zanima, kako bo videti prihodnost, poglejte v katero izmed znanstvenofantastičnih knjig. To še posebej velja v tem primeru, ko sta pisca – ki pišeta pod vzdevkom ter sta poznavalca tako strojništva kot energetike – v prikazu svoje vizije prihodnosti močno črpala iz svojih strokovnih področij. Pet futurističnih zgodb, te se odvijejo med letoma 2150 in 2490, mikavno prikaže evolucijo, ki jo zna prehoditi človeštvo tako z vidika biološke vrste kot družbene skupnosti. Prek razburljivih pustolovščin nam avtorja ponujata vpoglede v prihodnje tehnologije, od izkoriščanja različnih virov energije prek naprednih prevoznih sredstev pa vse do razvoja virtualnih okolij in evolucije človeka. Privlačno branje za vse navdušence nad čistokrvno znanstveno fantastiko, ki se lahko veselijo ene izmed redkih izdaj tovrstne knjige pri nas.

Aleš Cimprič, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...