Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodbe iz velike knjige in iz malega predala

Gregor Čušin
Zgodbe iz velike knjige in iz malega predala
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-263-235-9
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Luka Modic
Spremna beseda Jurij Bizjak
Urejanje Božo Rustja

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 17 cm
530 g
120 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
religija > krščanstvo
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kakšne bi bile svetopisemske zgodbe, če se pripovedovanja loti preprost tesar? In ali bi bile te zgodbe kaj drugačne, če jih pripoveduje svojemu sinu? In če ta sin sploh še ni rojen? Kar seveda pomeni, da jih posluša tudi mama?

Ima vse skupaj kakšen poseben pomen, če povemo, da je tesarju ime Jožef? In kakšne so zgodbe o življenju tesarjeva sina, če jih zapiše in iz svojega predala potegne Gregor Čušin?

Recenzija Bukla

Izvirne in navdihujoče zgodbe Gregorja Čušina, igralca, pisatelja, moža in očeta šestih otrok, so zbrane v knjigi iz dveh delov: Zgodbe, ki jih je pripovedoval tesar Jožef svojemu sinu (29 zgodb) in Zgodbe, ki jih je zapisal neznani evangelist (22 zgodb). Gregor Čušin je topel humorni slog vpletel v svoje pripovedovanje tako, da se nam zgodbe zdijo časovno in prostorsko povsem blizu nas, da so povsem stvarne! Tesar Jožef jih pripoveduje svojemu še nerojenemu sinu, kar pomeni, da jih posluša tudi mama Marija. Zgodbe o stvarjenju sveta, Jezusovem rojstvu, njegovem poslanstvu, čudežih, smrti in vstajenju postanejo zanimive in blizu tudi neverujočim: predvsem zaradi svojevrstno šaljivega in izjemno zanimivega načina pripovedovanja. Knjiga je tudi oblikovalsko izvirna. Že to, da so Božje in Jezusove besede napisane »z roko«, je nekaj posebnega, ilustracije Luke Modica pa dajo knjigi še dodat­no dimenzijo. Knjiga ni slikanica: duhovite in včasih zagonetne ilustracije po svoje sooblikujejo nauk zgodbe. Kadar bralec dvomi, ali je ilustracijo »prebral« pravilno, si lahko pomaga z avtorjevo Zgodbo o ilustracijah in pojasnili na koncu knjige. Pisec in ilustrator sta v knjigi združila svoje kreativne moči in ustvarila delo, katerega branje nam vzbuja veselje, zaupanje in pogum.

Sonja Juvan, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...