Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodbe kažejo novo pot

Božo Rustja
Zgodbe kažejo novo pot
7,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Zbirka Zgodbe za dušo
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-263-220-5
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Božo Rustja
Zbral Božo Rustja

Tehnične lastnosti
trda vezava
11,5 x 20,5 cm
320 g
192 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
religija > krščanstvo
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodbe postajajo iz dneva v dan eno izmed najmočnejših orodij oglaševalcev. Marketinški prijem, ki pri potrošniku vzbuja močna čustva in nepotrebne izdelke polaga v podzavest. Tudi pri Ognjišču vam ponujamo zgodbe. Take, ki govorijo o odpuščanju, dobroti, molitvi, o govorjenju in poslušanju. Take, ki nam odpirajo oči, da ne bi bili slepi za svoje napake, in one druge, ki v nas budijo dobrotljivost in ljubezen. To so naše zgodbe, “Zgodbe za dušo”. Tudi trinajsta knjiga v zbirki prinaša kratke zapise, ki na sodoben način prinašajo vsebine, o katerih govori krščanstvo. Vzemite jih v roke in jih berite z odprtim srcem. Naj tudi vam pomagajo odkrivati (novo) pot.

Recenzija Bukla

Dolgoletni urednik revije in Založbe Ognjišče, Božo Rustja, je zbral in uredil že trinajsto izdajo priljubljene zbirke Zgodbe za dušo, ki letos obeležuje dvajsetletnico izhajanja. Kratki zapisi, namenjeni vsakdanjemu prebiranju, so nastali v želji pomagati posamezniku, ki se znajde na razpotju ali se želi podati na povsem novo pot. Včasih poučne, drugič duhovite zgodbe in anekdote o znanih osebnostih našega časa (Gandi, Mati Tereza, Churchill) ter svetopisemske prilike učijo strpnosti in razumevanja drugačnosti, ljubezni do Boga in bližnjega, skromnosti, predvsem pa odgovornosti do življenja, ki si ga krojimo sami. Sodobni človek se vse prevečkrat ujame v pasti potrošništva, pri tem pa izgublja samega sebe. Ob tem si velja zapomniti edini zanesljiv recept za srečo, da je najsrečnejši tisti, ki osrečuje druge.

Kristina Sluga, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...