Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
55
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4286-0
Naslov izvirnika 55
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Maja Lihtenvalner
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
330 g
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Triler z ubijalskim preobratom in koncem, ki vam bo vzel sapo!

Wilbrook v Zahodni Avstraliji je zaspano, odmaknjeno mestece na robu prostrane in neraziskane divjine. Je tudi dom komandirja Chandlerja Jenkinsa, ki ponosno vodi sicer majhno mestno policijsko postajo, kjer najpogosteje obravnavajo prijave družinskega nasilja ali pritožbe zaradi hrupa.
Vse to se spremeni nekega razbeljenega dne, ko se na Chandlerjevo postajo opoteče ranjen moški, ves marogast in umazan od strjene krvi. Ime mu je Gabriel. Chandlerju pove vse, česar se spominja. Da so ga omamili, odpeljali v kočo v gozdu in vklenili v železne okove. Moškemu, ki ga je ugrabil, je ime Heath. Heath je Gabrielu povedal, da bo številka 55. Njegova petinpetdeseta žrtev.

Heath je serijski morilec.

Medtem ko policija organizira lov na osumljenca, na taisto postajo prikoraka človek, ki trdi, da je Heath. Chandlerju pove, da ga je ugrabil možakar po imenu Gabriel. Gabriel je Heathu povedal, da bo žrtev številka 55.

Gabriel je serijski morilec.

Dva osumljenca. Dve identični zgodbi. Katera je resnična?

Recenzija Bukla

Wilbrook je zakotno mestece na planoti Pilbara v notranjosti zahodne Avstralije, sto kilometrov oddaljeno od najbližjega »civiliziranega« kraja. Zgrajeno zaradi rudarske mrzlice, ki je že dolgo tega poniknila, se zdi, da se je tod ustavil čas. Chandler Jenkins, komandir lokalne policijske postaje s štirimi zaposlenimi, nima veliko dela, višek aktivnosti predstavljajo posredovanja med pijanskimi ravsanji v kakem izmed barov. Toda nekega dne se tam pojavi okrvavljeni neznanec. Ime mu je Gabriel in pravi, da je pobegnil iz ujetništva v koči sredi divjine. Ugrabitelju naj bi bilo ime Heath, ki mu je dejal, da bo njegova žrtev številka 55. Ko Chandler komajda prične s pripravami na poizvedovalno akcijo, v mestu ujamejo prestrašenega Heatha, ki pravi, da je ravnokar pobegnil iz koče v divjini, kamor ga je zaprl moški po imenu Gabriel in mu povedal, da bo žrtev številka 55. Dve identični zgodbi povsem razburkata zaspano dogajanje na policijski postaji in več kot uspešno pritegneta pozornost bralca. Prvenec severnoirskega pisatelja nas postavi pod žgoče avstralsko sonce v osrčje neizprosne divjine, prepojene z dušečim bakrenasto rdečim prahom. Skrivnostni zaplet vleče vse do presenetljivega konca, ki vas bo ali navdušil ali razburil, vsekakor pa vas ne bo pustil ravnodušne.

Aleš Cimprič, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...