Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bela kot sneg

Druga knjiga trilogije Sneguljčica
Salla Simukka
Bela kot sneg
27,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3683-5
Prevod Julija Potrč Šavli
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
330 g
221 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
otroško in mladinsko
finsko leposlovje

Založnik o knjigi

Sneguljčica se odpravi na potovanje v peklensko vročo Prago. V nekem lokalu jo nagovori dekle, ki trdi, da je njena polsestra. Čeprav ji ne verjame, jo vendarle začne zanimati. Ve, da ji starši marsikaj prikrivajo. Ko skuša priti do dna družinskim skrivnostim, se Sneguljčica zaplete v posle nenavadne verske ločine, ki postaja vse bolj nevarna. Njenim pripadnikom grozi tragedija, za povrh pa namerava nekdo na ta račun mastno zaslužiti. Zelenka in Sneguljčica se znajdeta v življenjski nevarnosti. Namesto da bi praške ulice in pokopališča spoznavala kot turistka, mora Sneguljčica po njih teči, da bi si rešila življenje in preprečila zlobne načrte.

Recenzija Bukla

V drugem delu Sneguljčice, uspešne skandinavske trilogije mlade avtorice, se glavna junakinja odpravi na počitnice v Prago. Tam spozna Lenko, nenavadno prestrašeno dekle, ki naj bi bila njena polsestra in nujno potrebuje njeno pomoč. Lenka kot sirota brez staršev živi v nenavadni verski skupnosti, katere skrivno delovanje raziskuje tudi novinar Jiři Hašek. Ker Lenkini »družini« ni po godu njeno druženje z nepoznano obiskovalko, se mora s Sneguljčico dobivati na skrivaj in pri tem jo nehote zaplete v temne zdrahe svoje skupnosti, katere člani ji celo strežejo po življenju. Na begu pred morilcem poišče Jiřijevo pomoč, ki je v lovu na senzacionalno medijsko zgodbo pripravljen storiti marsikaj. Ali bosta skupaj lahko rešila Lenko in preprečila bližajočo se tragedijo?

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...