Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Belo zlato

Komisar Dupin razreši tretji primer
Jean-Luc Bannalec
Belo zlato
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2608-2
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Urejanje Sabrina Žgajnar Meze

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
270 g
304 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
nemško leposlovje

O knjigi

V spektakularnih solinah na polotoku Guérande pravkar zahaja sonce. Komisar Dupin si je prišel ogledat skrivnostne sode, na katere ga je opozorila znanka, novinarka Lilou Breval. V zraku je čutiti vonj fleur de sela, ki spominja na vijolice in za katerega stari solinarji trdijo, da včasih porodi blodne zaznave. Takšen občutek ima Dupin, ko na lepem zasliši nepričakovan, a hkrati tako znan zvok. Nekdo strelja nanj. Lilou Breval še isto noč izgine …

Med slikovitim zalivom Golfe du Morbihan in osupljivo deželo soli se Dupin zaplete v doslej najbolj osebno preiskavo. Te ne zaznamuje le energična komisarka Sylvaine Rose, s katero je primoran preiskovati tako rekoč z ramo ob rami, pač pa predvsem lažni alibiji, velikanski konflikti interesov, dramatični preobrati – in vedno znova tudi pradavne bretonske legende.

Recenzija Bukla

Komisarju Dupinu novinarka Lilou Breval posreduje informacije o skrivnostnih modrih sodih in sumljivem dogajanju v Guérandskih solinah. Te so uradno zunaj njegove pristojnosti, a Dupin se vseeno odloči, da mora vsaj pogledati, kaj se dogaja. V solinah nanj streljajo, novinarka, ki mu je povedala za čudne dogodke, pa nenadoma izgine. Vse kaže, da je nekaj na tem, kar je odkrila. V sodelovanju s komisarko Sylvaine Rose, ki se primeru posveti po streljanju, komisar odkriva, kaj se kuha na polotoku najboljše soli na svetu. Kakšne spletke bosta razkrila v tretjem primeru bretanskega komisarja?

Klara Jarc, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...