Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bilo jih je deset

Agatha Christie
Bilo jih je deset
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4069-6
Naslov izvirnika And then there were none
Prevod Danica Križman
Urejanje Boris Bogataj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
370 g
260 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Agatha Christie (1890– 1976) upravičeno nosi naziv najbolj brane avtorice detektivskih romanov na svetu; mojstrski zapleti v skoraj sto romanih so še vedno privlačni in vabljivi za vse ljubitelje dobrih kriminalk, predvsem zaradi edinstvenega pisateljskega sloga, deloma pa tudi zato, ker so upodobljeni v številnih filmskih in televizijskih priredbah. Deset ljudi. V razkošni hiši na samotnem otoku sredi oceana. Vsakdo izmed njih ima svojo skrivnost in nekaj skriva. Drug za drugim skrivnostno umirajo. Vprašanje je eno samo: kdo je morilec?

Roman je bil leta 2015, ob stopetindvajseti obletnici rojstva Agathe Christie, razglašen za njen najboljši roman. Prodan je bil že v več kot sto milijonih izvodov.

Recenzija Bukla

V kratkem času sta izšla dva romana mojstrice detektivske pripovedi Agathe Christie. Prvi je novi prevod Bilo jih je deset iz leta 1939 (prvič je pri nas izšel leta 2005 pod naslovom In potem ni bilo nikogar več), ki nam na pomenljivo dovršen avtoričin način predstavi raznoliko deseterico junakov, ki se na povabilo (ne)znanca vsak s svojim razlogom in skrivnostjo odpravijo v razkošno hišo na razvpiti otok sredi oceana. Kmalu po prihodu začnejo en za drugim – kot v pesmi o desetih zamorčkih – skrivnostno umirati. Gre za roman, s katerim se je Agatha Christie ukvarjala dolgo časa, da bi se v njem vse ustrezno sestavilo in poklopilo. Zato ni čudno, da ga imajo za enega njenih najboljših romanov, poleg tega pa so prodali več kot sto milijonov izvodov. Drugi roman, Zmenek s smrtjo, iz leta poprej, torej z letnico 1938, pa je še en od Poirotovih primerov. Dogaja se na Bližnjem vzhodu, kjer Poirot iz svoje sobe v Jeruzalemu sliši stavek, ki sproži zaplet romana: »Saj razumeš, kajne, da mora umreti?« Ko kasneje na območju veličastnih pečin jordanske Petre umre gospa Boynton, ki Poirotu sicer ni prav pri srcu, majhno znamenje na njenem zapestju pa je vse, iz česar se lahko sklepa na njen umor, ima vrli detektiv samo 24 ur časa, da razreši ta nenavadno zakrit primer. Poirot in Agatha Christie v eni svojih boljših izvedb.

Samo Rugelj, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...