Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Boječka

Mark Billingham
Boječka
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2197-1
Naslov izvirnika Scaredy Cat
Leto izdaje izvirnika 2002
Prevod Petra Anžlovar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

DVA MORILCA, KI DELATA SKUPAJ, IN DVE ŽRTVI, KI BOSTA KMALU UMRLI …

Bil je izprijen, premišljen umor. Morilec si je izbral svojo žrtev na postaji, ji sledil na podzemno železnico in domov, kjer jo je zadavil pred očmi njenega otroka. Policisti hkrati odkrijejo še eno truplo, prav tako zadavljeno. Ta gnusni dogodek grozljivo posnema umora dveh drugih žensk, ki sta bili pred več meseci zabodeni na isti dan.
Kriminalistični inšpektor Tom Thorne je tisti, ki prvi opazi povezavo in pride do grozljivega sklepa, da policija ne lovi serijskega morilca. Morilca sta namreč dva – in dva sta veliko smrtonosnejša kot eden …

Z razburljivim, srhljivim in nadvse napetim dogajanjem je Boječka znova vrhunska kriminalka izpod peresa Marka Billinghama.

Recenzija Bukla

Tom Thorne, nova zvezda med knjižnimi kriminalističnimi inšpektorji, je pred svojim drugim velikim izzivom. (Slovenski bralci so mu lahko sledili že v romanu Zaspanka.) Tokrat ga raziskovanje pelje po sledi izprijenih dejanj serijskega morilca, a izkaže se, da ima opraviti kar z dvema zločincema. Eden je neusmiljeni morilec, ki ima potek svojih krvavih dejanj premišljen do potankosti, drugi pa je njegov prestrašeni in pokorni posnemovalec. Videti je, da je ubijanje postalo timski šport. Thorne mora ujeti moškega, čigar potreba po manipulaciji z drugimi je tako velika kot potreba po ubijanju, pri tem pa mora paziti, da s svojim delom ne ogrozi najbližjih. Ali mu bo uspelo? Srhljivo in napeto branje.

Renate Rugelj, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...