Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bretonske skrivnosti

Komisar Dupin razreši sedmi primer
Jean-Luc Bannalec
Bretonske skrivnosti
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3983-9
Naslov izvirnika Bretonische Geheimnisse
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
362 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
nemško leposlovje

Založnik o knjigi

Pozno bretonsko poletje v legendarnem Arturjevem gozdu in čudaški znanstveniki v iskanju večne slave ...

Gozd Brocéliande s slikovitimi jezeri in gradovi je zadnje preostalo vilinsko kraljestvo – če gre verjeti Bretoncem. Tu se odvijajo neštete legende iz več tisočletij, tudi legenda o kralju Arturju in vitezih okrogle mize. Kateri kraj bi bil prikladnejši za že dolgo načrtovan službeni izlet komisarja Dupina in njegove ekipe v teh pozno poletnih dneh?
Toda načrte jim prekriža umorjeni raziskovalec. Komisar Dupin je proti svoji volji imenovan za posebnega preiskovalca v brutalnem primeru, ki že kmalu zahteva nove žrtve. Kaj zbrani znanstveniki vedo o najnovejših izkopavanjih v okolici? Kakšno je njihovo mnenje o načrtih, ki naj bi dele gozda spremenili v doživljajski park? In zakaj vsi tako neomajno molčijo? Zaradi dogodkov je že kmalu zaskrbljena tudi Nolwenn, Dupinova sicer tako neomajna pomočnica – in to zagotovo nekaj pomeni.

Skrivnostno, prefinjeno in napeto – v sedmem primeru uspešne serije Jean-Luca Bannaleca komisar Dupin in njegova inšpektorja preiskujejo v osrčju Bretanje.

Recenzija Bukla

Komisar Dupin razreši sedmi primer. Tokrat uživamo v poznem bretonskem poletju v legendarnem Arturjevem gozdu in v družbi čudaških znanstvenikov, ki iščejo večno slavo. Gozd Brocéliande v osrčju Bretanije je po prepričanju Bretoncev s svojimi slikovitimi jezeri, gozdovi in gradovi zadnje vilinsko kraljestvo. Tu domujejo številne legende, tudi tista o kralju Arturju in vitezih okrogle mize. Mistično okolje pa je tudi najboljša izbira za že dolgo načrtovani službeni izlet komisarja Dupina in njegove ekipe. A načrti o mirnem koncu tedna padejo v vodo, ko enega od raziskovalcev najdejo brutalno umorjenega. Dupin je imenovan za posebnega preiskovalca v primeru, ki kmalu zahteva novo žrtev. Preiskovalci naletijo na zaroto molka, vprašanja brez odgovorov o morebitnem doživljajskem parku, ki naj bi ga zgradili na območju znanstvenih izkopavanj. To bi porušilo skrivnostno razpoloženje in uničilo mistično avreolo, ki se pne nad Brocèliandom. Ker je zaradi dogodkov močno zaskrbljena tudi Dupinova vedno hladnokrvna pomočnica Nolwenn, se nam obetata napet zaplet in nepričakovan razplet.

Sonja Juvan, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...