Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Črna kot ebenovina

Salla Simukka
Črna kot ebenovina
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3972-0
Naslov izvirnika Musta kuin eebenpuu
Prevod Julija Potrč Šavli
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 14,5 cm
290 g
180 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
finsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Tretja knjiga trilogije Sneguljčica

Po poletju, ki ga Sneguljčica preživela v Pragi, se vrne na Finsko. Vso pozornost namenja šoli in maturi. Dobi glavno vlogo v sodobni adaptaciji Sneguljčice, ki jo pripravljajo na šoli. Kaj kmalu pa se ji življenje spet začne zapletati. Vznemirja jo soigralec Sampsa, s katerim se ukvarja več, kot je za igro potrebno, še bolj pa srhljiva ljubezenska sporočila, ki jih pošilja neznani občudovalec. Ta postajajo vse bolj grozeča, in ko začne zalezovalec groziti, da bo na premieri igre uprizoril krvavi masaker, Sneguljčica ve, da mora odkriti, kdo stoji za grožnjami, in ga ustaviti. Bo Sneguljčica svoje ljube lahko zavarovala pred sovražnikom, ki ima srce črno kot ebenovina?

Napeto branje za ljubitelje skandinavskih kriminalk.

Recenzija Bukla

Sneguljčica, glavna junakinja zadnje knjige iz priljubljene trilogije, je tudi tokrat v smrtni nevarnosti: ob koncu ene od vaj za šolsko predstavo v žepu svojega plašča odkrije listek s sporočilom, v katerem piše, da jo nekdo opazuje in da se bo kmalu prelivalo obilo krvi. Introvertirano dekle je čisto iz sebe: gre le za neslano šalo katerega od sošolcev in sošolk ali pa ji resnično kdo streže po življenju? A neznanec, ki se podpisuje kot njena Senca, ne odneha, opazuje jo celo sredi noči, ko Sneguljčica ne more spati. Ta mu, da bi razrešila skrivnostno igro, končno pošlje sporočilo, da ga želi spoznati. Senca ji v odgovoru naroči, naj sredi noči pride v lunapark, obišče hišo strahov in spleza na poledeneli vlakec smrti. Bo vse to zadostovalo, da bo Sneguljčica končno prišla do rešitve srhljivega položaja? Priljubljena kriminalka, prevedena skoraj v petdeset jezikov, tudi tokrat ne bo nikogar razočarala, saj je napisana po vseh pravilih svojega žanra. Zares napeto branje!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...