Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dekle, ki je iskalo pravico

David Lagercrantz
Dekle, ki je iskalo pravico
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3548-0
Naslov izvirnika Mannen som sökte sin skugga
Prevod Danni Stražar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
444 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

O knjigi

Lisbeth Salander in Mikael Blomkvist znova skupaj v razburljivem in dih jemajočem romanu, ki obravnava nekatere od najzahrbtnejših problemov, s katerimi se svet trenutno sooča.
Lisbeth Salander, dekle z zmajskim tatujem, sijajna hekerka, nepredvidljiva avtsajderka, vzkipljiva iskalka pravice zase in za druge – niti ona ni nikoli mogla razkriti najpomenljivejših dejstev iz svojega travmatičnega otroštva. Ko zdaj opazi priložnost, da bi jih enkrat za vselej razkrila, poprosi Mikaela Blomkvista, raziskovalnega novinarja časopisa Millennium, naj zanjo razišče nekaj stvari. Ne bo dovolila, da bi jo kar koli ustavilo – ne islamisti, ki jih razbesni, ko mlado žensko reši pred njihovo okrutnostjo, ne vodja zaporniške tolpe, ki nadnjo kliče smrt, ne smrtonosni vpliv njene davno izgubljene dvojčice Camille, in prav tako ne ljudje, ki bi naredili vse, da bi prikrili védenje o grozljivem psevdoznanstvenem eksperimentu, znanem samo kot Register.
V romanu Dekle, ki je iskalo pravico, peti knjigi iz serije Millennium, je David Lagercrantz, ki nadaljuje pisanje v slogu Stiega Larssona, spletel napeto zgodbo o državnih zlorabah, problematiki ugleda in senc iz otroštva, ki še vedno lovijo Lisbeth Salander, kultno hekerko, zaradi katere je Larssonova trilogija, po kateri so posneli tudi filme, dosegla 80 milijonov prodanih izvodov po vsem svetu.

Recenzija Bukla

Večplastna, že peta zgodba iz serije Millennium razkriva številne problematike sodobnega časa, od verskih nasprotij do zlorab državnih institucij ter še česa. Lisbeth Salander vse življenje išče pravico, zato nenehno krši pravila in zakone, zaradi česar se nenadoma znajde za zidovi celic najstrožjega zapora v državi. Tam vse jetnice trepetajo pred grozljivo zapornico Bonito Andersson, ki se ji upa postaviti po robu zgolj Lisbeth, saj želi braniti življenje sojetnice, muslimanke Farie Kazi, pa tudi svoj obstoj. Zgleda, da se neumorni Lisbeth nihče ne more zoperstavljati. A ob vsem boju za pravice drugih Lisbeth bije tudi svoj osebni boj: ob pomoči dolgoletnega znanca Mikaela Blomkvista, urednika časopisa Millennium, želi razkriti, kdo vse se je skrival za Regis trom za študije genetike in okolja, ki je s svojimi grozljivimi eksperimenti njej ter še mnogim drugim dvojčkom iz neurejenih družin povsem uničil živ ljenje. Napeto branje, kot ustvarjeno za dolge jesenske večere!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...