Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dekle, ki je živelo dvakrat

Nadaljevanje trilogije Millennium Stiega Larssona
David Lagercrantz
Dekle, ki je živelo dvakrat
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4242-6
Naslov izvirnika Hon som måste dö
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Danni Stražar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
400 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Šesta knjiga v seriji Millennium, v kateri se Lisbeth Salander sooči z najpomembnejšo bitko svojega življenja – se bo po njej končno lahko pomirila s preteklostjo?

Lisbeth Salander je izginila. Po smrti svojega skrbnika Holgerja Palmgrena je prodala stanovanje v Stockholmu in zapustila državo. Tudi iz elektronskega sveta se je umaknila. Nikomur ni povedala, kje je in nihče se ne zaveda, da je šla v Moskvo, da bi enkrat za vselej poravnala stare račune s svojo večno sovražnico – sestro Camillo.

Raziskovalni novinar pri časopisu Millennium Mikael Blomkvist skuša stopiti v stik z Lisbeth. Potrebuje njeno pomoč pri odkrivanju identitete mrtvega moškega, ki je živel na ulicah Stockholma – moškega, ki ne obstaja v nobenih uradnih evidencah in čigar zmedene zadnje besede morda namigujejo tudi v škodo ljudi na najvišjih položajih v vladi in industriji. V njegovem žepu je bil zmečkan listič z Blomkvistovo telefonsko številko.

Kultna hekerka in raziskovalni novinar sta se v zadnjem romanu v seriji Millennium (ki jih po smrti Stiega Larssona piše David Lagercrantz) znova združila v nepresegljiv raziskovalni tandem, poiskala resnico v ozadju medijskih izmišljotin, političnih škandalov in skrivnih iger varnostno-obveščevalnih služb ter razrešila osebno zgodbo fascinantne junakinje Lisbeth Salander – ekscentrične protagonistke kriminalnih romanov, ki so se po svetu prodali v več kot 90 milijonih izvodov!

o avtorju

David Lagercrantz (1962) je švedski novinar in pisatelj, ki živi in ustvarja v Stockholmu. Med drugim je napisal športno biografijo Jaz sem Zlatan Ibrahimović (ki je v slovenskem prevodu prav tako izšla pri založbi Učila International). Leta 2013 so ga iz založbe Norstedts poklicali in vprašali, če bi napisal nadaljevanje kultne trilogije pod skupnim naslovom Millennium. Ponudbo je sprejel in leta 2015 je izšla četrta knjiga v zbirki – Dekle v pajkovi mreži. Peta knjiga, Dekle, ki je iskalo pravico, je izšla dve leti kasneje, leta 2017, še dve pa je pisatelj potrebovala, da je napisal zadnjo knjigo iz serije.

Recenzija Bukla

Švedski novinar Stieg Larsson je ob svoji prezgodnji smrti leta 2004 v predalu pustil tri dokončane romane o hekerki Lisbeth Salander in novinarju Mikaelu Blomkvistu. Ob posthumni izdaji je trilogija Millennium dosegla svetovno slavo in podrla vse prodajne rekorde, nekaj let kasneje pa jo je po vztrajnem prepričevanju založnikov nadaljeval David ­Lagercrantz, ki po romanih Dekle v pajkovi mreži (2015) in Dekle, ki je iskalo pravico (2017) celotno sago dokončno sklene s pričujočim trilerjem ­Dekle, ki je živelo dvakrat. Šesta in zadnja knjiga v seriji se tako posveti razpletu vseh preostalih zgodbenih niti, povezanih predvsem z Lisbethino družinsko preteklostjo. Po spopadu s tiranskim očetom Zalachenkom se mora tako soočiti še s sestro Camillo, svojo zapriseženo sovražnico, zato se potuhne, da bi v miru skovala načrt. Medtem se Mikael Blomkvist zaplete v primer mrtvega neznanca, za katerega se izkaže, da bi lahko bil ključ do velike politične zarote. Sled ga vodi k vzponu na Everest, ki se ni končal po pričakovanjih. Lagercrantz tokrat spretno preskakuje med osebami in lokacijami ter plete gosto mrežo spletk, obenem pa se dotakne še problematike Everesta, predvsem glede izkoriščanja šerp in uničevanja narave. Eksploziven konec legendarne sage.

Veronika Šoster, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...