Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Devet brestov

Prvi primer Kate Marshall
Robert Bryndza
Devet brestov
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4385-0
Naslov izvirnika Nine elms
Podnaslov izvirnika Kate Marshall, #1
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Miro Mrak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kate Marshall je pokopala preteklost. Zdaj hoče preteklost pokopati njo. Pred petnajstimi leti je mlada obetavna detektivka Kate Marshall ujela zloglasnega Ljudožerca z Devetih brestov. Toda namesto zmagoslavja je doživela izdajo in ponižanje, njeno policijsko kariero pa je uničil škandal. Zdaj Kate predava kriminologijo na univerzi v majhnem obalnem mestecu in se trudi pozabiti preteklost … Dokler ne najdejo trupla najstnice, ki je bila umorjena na podoben način kot ena od žrtev Ljudožerca z Devetih brestov. Zdi se, da ima razvpiti morilec oboževalca, ki je odločen, da bo šel po njegovih stopinjah. Kate bi pred leti skoraj postala peta žrtev Ljudožerca, zato ne bo pustila, da posnemovalec dokonča zastavljeno. Nekdanja detektivka se pridruži lovu na morilca kot zasebna preiskovalka in pomaga ujeti še eno pošast.

Recenzija Bukla

Na Slovaškem živeči plodoviti britanski avtor je ljubitelje srhljivih kriminalk, ki opisujejo okrutna dejanja serijskih morilcev in lov nanje, v napeto branje podajal s šestdelno serijo o detektivki Eriki Foster (prvi roman ima naslov Dekle pod ledom). O njej bomo v prihodnosti še brali, sedaj pa je avtor za predah štartal podobno serijo, kjer se bodo ljubitelji Fosterjeve nemudoma počutili domače. Kate Marshall je veljala za perspektivno detektivko. In čeprav je ujela serijskega morilca, ki so mu mediji nadeli naziv Ljudožerec z Devetih brestov, tam so namreč našli truplo pogrizene mladenke, je pomp okoli aretacije in dejstva, da je Kate pred tem s storilcem imela razmerje – seveda nevedoč o njegovih prikritih grozodejstvih – pokopal njeno kariero in jo potisnil v alkohol. Petnajst let kasneje na univerzi predava kriminologijo, ko pa dobi prošnjo staršev, da bi poiskala posmrtne ostanke že leta 1990 izginule hčerke – sumita namreč, da gre za nedokumentiran Ljudožerčev zločin –, se skupaj z asistentom prelevi v zasebno preiskovalko. Medtem pa najdejo truplo mladega dekleta, ki neverjetno spominja na Ljudožerčeve žrtve. Je na delu posnemovalec? Razgibana srhljivka z junakinjo, ki jo preganjajo demoni preteklosti, a premore neuklonljivost in voljo, da se postavi zločincem po robu. Ob razvejano strukturiranem razvozlavanju primera pa napetost tvori bitka s časom: bo Kate uspelo ustaviti ubijalca, preden udari znova?

Aleš Cimprič, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...