Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Druga žena

Kerry Fisher
Druga žena
32,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Meander
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6951-71-5
Naslov izvirnika The Silent Wife
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Sabina Imamović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
440 g
336 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Larino življenje je na videz popolno. Čudovit, do ušes zaljubljeni mož Massimo, prikupen sin Sandro in popoln dom. Lara ve nekaj o Massimu. Nekaj, česar ne more nikomur povedati, sicer bo vse, za kar je Massimo garal uničeno: njegovo delo, njun ugled, njun sin. Zaradi te skrivnosti je Lara ujetnica svojega zakona.

Maggie je poročena z Massimovim bratom Nicom in živi z njim in njegovo težavno hčerko ter s svojim sinom. Pozna vse Nicove temne skrivnosti, tako vsaj misli. Nekega dne na podstrešju odkrije pismo, ki razkriva presenetljivo skrivnost o Nicovi prvi ženi Caitlin. Ali bo Maggie razčistila s preteklostjo ali pa bo molčala, da bi zaščitila ljudi, ki jih ima rada?

Recenzija Bukla

V britanskem Brightonu v treh hišah druga ob drugi prebivajo družine Farinelli. Anna v italijanskem slogu matriarhinje nadzoruje in se vpleta v dogajanje v družinah svojih dveh sinov Massima in Nica. V sodobnem jeziku bi vsako od družin imenovali disfunkcionalna. Nicova krasna in popolna žena Caitlin je umrla pred dvema letoma, in ko se Nico ponovno poroči s preprosto, a prisrčno Maggie, ki v zakon pripelje še sina Sama in mamo Beryl, se pričnejo bitke med njegovo najstniško hčerko Francesco in novo ženo. V hiši brata Massima pa vlada napeto vzdušje zaradi njegovega večnega, patološkega nezadovoljstva z ženo Laro in sinom Sandrom; oba se neizmerno bojita njegove okrutnosti in nasilja. Anna, glava družine, priliva olje na ogenj in neti prepire, ljubosumje, nezaupanje, sovraštvo. Zgodbo izmenično pripovedujeta Maggie in Lara, ki sta pravzaprav obe »drugi ženi«. Knjiga sodi v žanr komične drame: šaljiva in humorna je po Maggiejini zaslugi, srhljiva in nepredvidljiva pa po Larini. Konec je presenetljiv, a ni prežet z grozo; odlikuje ga globok izdih olajšanja, ker se vse konča, kot je treba.

Sonja Juvan, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...