Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Fazanarji

Oddelek Q, knj. 2
Jussi Adler-Olsen
Fazanarji
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2840-3
Naslov izvirnika Fasandræberne
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Darko Čuden
Urejanje Andreja Peček

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
650 g
445 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
dansko leposlovje

Založnik o knjigi

Komisar Carl Morck z Oddelka Q, ki se ukvarja s starimi nerešenimi primeri, se loti brutalnega umora brata in sestre izpred dvajsetih let. Morilec je sicer priznal in sedi v kehi, a očitno ni edini krivec. Zakaj bi se sicer na Morckovi mizi znašla mapa s tem primerom? In kdo jo je položil tja? Mračnim skrivnostim kar ni videti konca …

Večkrat nagrajeni danski pisatelj Jussi Adler-Olsen s serijo Oddelek Q prinaša svež veter v kriminalni žanr in sodi med najbolje prodajane evropske avtorje.

Recenzija Bukla

Drugi primer oddelka Q, ki smo ga spomladi spoznali v Komori, v kateri eksentričnemu kriminalističnemu komisarju Carlu Møreku z reševanjem starih primerov poskušajo naložiti delo, ki pa ga on običajno vzame preveč resno. Tokrat se na njegovi mizi znajde primer izpred dvajsetih letih, ko so brutalno umorili brata in sestro. Bilo je kar nekaj osumljencev, dokler se en od njih ni zlomil, priznal in pristal v ječi, kjer je še sedaj. Zakaj mi je torej ta primer, tako razmišlja Mørek, nekdo pustil na mizi? Ali ni ustrezno rešen? Ali je obtoženec nedolžen? Morda se odgovor skriva pri Kimmie, brezdomki z ulic Københavna, ki se je naučila skriti in izogniti policiji, in ki jo spremljamo skozi vzporedno zgodbo. Morda lahko ona Møreku razjasni ta vprašanja. A ko skuša priti do nje, Mørek ugotovi, da ni edini, ki sprašuje po Kimmie … Še ena napeta skandinavska kriminalka iz danskih logov.

Samo Rugelj, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...