Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Gobar
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 3-7 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Amalietti & Amalietti
Zbirka Kriminalni romani
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7036-27-5
Leto izdaje izvirnika 2019
Urejanje Peter Amalietti

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
200 g
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Sprehajalec s psom ob gozdu odkrije truplo moškega, ustreljenega s puščico in pokliče policijo. Na kraj zločina pridejo preiskovalci z inšpektorjem Rihardom Tisnikarjem na čelu. Začne raziskovati in ugotovi, da je bilo v času umora v gozdu dosti ljudi. Nekateri med njimi so videli žensko v rdečem, ki je hodila sem in tja in izginila pred prihodom policije. Inšpektor odkrije, da je umorjeni nabiral gobe in da se je v gozd pripeljal z avtomobilom v lasti ženske, ki ni bila njegova žena. Kmalu se izkaže, da žrtev ni bila ustreljena na kraju, na katerem je umrla, in da je med smrtnim bojem izgubila telefon, ki ga je našel mladi kolesar. Bi bila lahko na njem kakšna sled?

»Pravkar sem prebral, kaj prebral, ‘požrl’ Valjavčevo Savko in ostal od navdušenja tako rekoč brez besed. Na prvi pogled ‘tanka’ zgodba je napisana tako vešče, duhovito, dramaturško prepleteno in s tako bogatim besednim naborom, da se tudi tankost porazgubi in je bralec sploh ne opazi.
Z Jankom Valjavcem je korpus slovenskih avtorjev kriminalnega žanra dobil dobrega – kaj dobrega – odličnega člana. To trdim ‘pri polni zavesti’, saj pasionirano preberem vse, kar na Slovenskem izide napisanega v tem žanru.« - Tone Frelih, pisatelj


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...