Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gospod Mercedes

Stephen King
Gospod Mercedes
13,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-71-3
Naslov izvirnika Mr. Mercedes
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Anja Bakan
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
510 g
509 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

V mrzlem, ranem jutru več sto obupanih ljudi brez službe v neskončni koloni čaka, da se odprejo vrata zaposlitvenega sejma. Naenkrat mednje zapelje morilec v ukradenem mercedesu, zaorje med nedolžne in jih osem ubije. Več kot petnajst je hudo poškodovanih. Storilec pobegne.
Nekaj mesecev zatem, na drugem koncu mesta, upokojeni kriminalist Bill Hodges še vedno premleva nerazrešeni zločin, ki mu ne da miru. Ko prejme pismo samooklicanega storilca, se Hodges zdrami iz depresije in nezavzetosti, ki sta vse od upokojitve prežemali njegove dni. Trdno je namreč odločen, da bo neuravnovešenega morilca končno dobil v pest.

Recenzija Bukla

Ameriški pisatelj Stephen King, ki je nedavno praznoval sedemdeset let, se je v svoji karieri preizkusil v mnogih žanrih, najbolj znan pa je po nadnaravnih grozljivkah. A vendar je prav uspešen tudi v povsem običajnih in zemeljskih žanrih kriminalk in srhljivk, med katere spada tudi Gospod Mercedes (gre za njegov 62. roman!), prvi del trilogije, v katerem je vpeljal nedavno upokojenega in precej depresivnega kriminalista Billa Hodgesa. Ko pa se nekega jutra zgodi nenavaden zločin, saj morilec v ukradenem mercedesu zapelje v množico, ki čaka pred zaposlitvenim sejmom, ta primer iz upokojenske odrevenelosti zbudi Hodgesa, ki se odloči, da bo za vsako ceno dobil neuravnovešenca. Tekoče napisana kriminalka v prepoznavnem Kingovem pripovednem slogu je leta 2015 dobila tudi nagrado edgar za najboljšo knjigo v tem žanru.

Samo Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...