Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Grob greha
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3813-9
Naslov izvirnika Sekten
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Anja Furlan
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
330 g
383 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
dansko leposlovje

Založnik o knjigi

Nekdanjega detektiva Ravna, ki se še vedno občasno ukvarja z detektivskim delom, odkar je zapustil policijo, najame znani podjetniški svetovalec Ferdinand Mesmer, da bi poiskal njegovega sina. Jakob Mesmer je pred dobrimi desetimi leti dal odpoved v podjetju, ki ga je zgradil skupaj z očetom, se odrekel poslu in ustanovil sekto z imenom Božji izbranci. Ta je v povezavi s pranjem možganov in korupcijo pogosto dvigovala prah v medijih.
Mesmer je v preteklosti že najel enega detektiva, Benjamina Clausena, da bi poiskal njegovega sina. Ravnu je predal zapiske spodletele preiskave, med katerimi je tudi zgoščenka, nekakšne vrste dnevnik, ki ga je vodil Benjamin, medtem ko je živel v sekti pod krinko. Dnevnik je spremljal njegovo preobrazbo iz treznega zunanjega opazovalca v zagrizenega verskega privrženca. V zadnjem klicu na pomoč, ko je ugotovil, česa vsega je ta sekta zmožna, se je še enkrat obrnil na nekdanjega naročnika – nato pa je za njim izginila vsaka sled …

Recenzija Bukla

Odkar je pred tremi leti izgubil živ ljenjsko partnerko Evo, ki jo je nekdo kruto umoril, nekdanji detektiv Ravn ni več tak, kot je bil nekdaj. Po svetu tovori občutek krivde, ker ne njemu in ne njegovim kolegom do danes ni uspelo razkriti motiva za njen umor. Ravnu življenje lajša le štirinožec Møffe, ki ga zvesto spremlja na občasnih ne prav pomembnih detektivskih raziskovanjih za naročnika, odvetnika Loh mana. Prav on Ravna posredno privede do bogatega podjetnika Ferdinanda Mesmerja, ki nekdanjega bleščečega detektiva najame, da bi našel njegovega že deset let pogrešanega sina. Ravn se po začetnem obotavljanju loti ponujenega dela, ki ga privede do raziskovanja delovanja zloglasne verske sekte. Je Mesmerjev sin eden od njenih vodij ali samo nedolžna žrtev skrbno načrtovanih sektaških dejanj? Kriminalni roman priljubljenega skandinavskega avtorja iz serije o detektivu Ravnu bo znova navdušil vse ljubitelje tovrstnega napetega branja.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...