Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izrečene laži

Martin Benner, knj. 2
Kristina Ohlsson
Izrečene laži
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5874-5
Naslov izvirnika Mios Blues
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Petra Piber
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
460 g
376 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
leposlovje > srhljivi roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nadaljevanje romana Zakopane laži.

Martin Benner je razvozlal nedoumljivo smrt Sare Teksas. Toda kje je Mio, njen štiriletni sin? Izginil je brez sledu. Če hoče Martin sebi in svojim najbližjim rešiti glavo, mora najti fantka. Poleg tega mora ugotoviti, kdo mu skuša podtakniti umore. Ljudje, pri katerih išče odgovore, drug za drugim umirajo, policija mu diha za ovratnik in čas se izteka … Obseda ga preganjavica, saj ne ve več, komu lahko zaupa. Vse bolj se mu dozdeva, da sta Sarin morilec in Miov ugrabitelj ena in ista oseba. Martin se zave, da ne bo mogel rešiti obeh, Mia in sebe. Moral bo izbrati.

Kristina Ohlsson je švedska avtorica kriminalk in otroških knjig, ki je za svoja dela dobila že vrsto nagrad. Preden se je leta 2012 popolnoma posvetila pisanju, je, po izobrazbi politologinja, delala pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), v švedski obveščevalni službi, na švedskem ministrstvu za zunanje zadeve in stockholmski visoki šoli za obrambo. Njen prvenec Nezaželeni iz leta 2009 je požel sijajne kritike in vsi njeni romani odtlej so prodajne uspešnice. Roman Izrečene laži, drugi iz serije o Martinu Bennerju, so samo na Švedskem prodali v več kot 120 000 izvodih.

Recenzija Bukla

Švedska avtorica kriminalk in otroških knjig Kristina Ohlsson nas je z Zakopanimi lažmi, prvim romanom v seriji o odvetniku Martinu Brennerju, z napetim odrezanim koncem pustila v strašni negotovosti, zato je še toliko bolje, da je pred nami že prevod nadaljevanja, ki nosi naslov Izrečene laži. Martin je v prvem delu uspešno razvozlal nenavadno smrt Sare Teksas, ki je pred samomorom prostodušno priznala, da je umorila dve osebi, ko je delala kot varuška v Teksasu, kasneje pa še tri v Stockholmu. Njen sin Mio je še vedno pogrešan, zato Martin nadaljuje raziskovanje, ki pa postaja vedno bolj kočljivo, saj mu skuša nekdo podtakniti umore, čas za rešitev pa se nezadržno izteka. Zapleti se kar vrstijo in napetost ne popušča vse do zadnje strani, ko se zgodba o Sari Teksas razplete na prav neverjeten način.

Veronika Šoster, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...