Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izvor

Dan Brown
Izvor
34,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-5028-2
Naslov izvirnika Origin
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Tina Stanek
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 17 cm
730 g
461 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Razvpiti znanstvenik in futurist Edmond Kirsch oznani, da bo v Guggenheimovem muzeju v Bilbau objavil osupljivo odkritje, ki bo pretreslo vernike po svetu. Med povabljenci je tudi njegov nekdanji profesor s Harvarda Robert Langdon. Skrbno pripravljena prireditev pa se nepričakovano sprevrže v tragedijo. Langdon in direktorica muzeja se znajdeta pred zahtevno nalogo: odkriti šifro, s katero bosta razvozlala Kirschevo skrivnost. Toda zagrizeni nasprotnik je ves čas korak pred njima in zdi se celo, da njegove zveze segajo v špansko kraljevo palačo ...
Izvor je peti roman Dana Browna, v katerem nastopa harvardski profesor Robert Langdon. Ameriški pisatelj se je bralcem po svetu priljubil z Da Vincijevo šifro, ki ostaja eden najbolje prodajanih romanov vseh časov. Njegov recept za uspešnico je še vedno napeta akcija, prepletena z zgodovino, umetnostjo, šiframi in simboli.

Recenzija Bukla

Peti roman z Robertom Langdonom v glavni vlogi (Po Angelih in demonih, Da Vincijevi šifri, Izgubljenem simbolu in Infernu) nadaljuje Brownovo tradicijo, da pri dogajanju romana poveže zgodovinske dogodke z usodnimi človeškimi vprašanji. Po Rimu, Parizu, Washingtonu in Firencah nas Brown z Izvorom odpelje v Španijo in Katalonijo, od Guggenheimovega muzeja v Bilbau do Barcelone z Gaudijevemi umetninami, v središču katerih je Sagrada Familia, torej bazilika Svete družine. S tem bralcu naslika še eno evropsko kulturno razglednico, na katero položi svojo zgodbo. Ta je tudi tokrat obdana z eno ključnih dilem človeštva, pri kateri se cepita dva osnovna življenjska nazora, ki vsak po svoje pojasnjujeta, kako je na Zemlji nastalo življenje: znanstveno evolucijski na eni strani in kreacionistično religiozni na drugi. Langdon je na začetku Izvora namreč povabljen na prireditev, v okviru katere naj bi razvpiti znanstvenik in futurist Edmond Kirsch predstavil odkritje, ki naj bi v temelju zamajalo dojemanje sveta predvsem vernikom. Prireditev je skrbno pripravljena, sprevrže pa se v tragedijo, saj Kirscha ustrelijo, tako da na Langdona in njegovo tokratno sodelavko, direktorico muzeja, pade naloga, da razvozlata, kaj je s svojimi raziskavami dejansko ugotovil umorjeni Kirsch. Dirka z nasprotniki in časom se lahko začne.

Samo Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...