Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Knjiga zrcal

E. O. Chirovici
Knjiga zrcal
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4697-1
Naslov izvirnika The book of mirrors
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Andrej Hiti Ožinger
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
410 g
271 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
romunsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kar je za nekoga resnica, je za drugega laž.

Literarni agent Peter Katz prejme rokopis nekega Richarda Flynna, ki se spominja študentskih let in prijateljevanja s karizmaticnim profesorjem Wiederjem. Večer pred božičem 1987 so Wiederja umorili na njegovem domu, morilca pa nikoli niso odkrili. Petindvajset let zatem Flynn trdi, da je razvozlal umor. Toda rokopis se nenadoma konča in Katz se odloči, da bo prišel resnici do dna.

Preden se je priznani romunski novinar in pisatelj E. O. Chirovici (1964) preselil v Veliko Britanijo, je v domovini napisal in objavil več knjig. Knjiga zrcal, njegov prvi roman v angleščini, je postala fenomen, saj so jo že pred izidom prodali kar v 38 držav.

Recenzija Bukla

Chirovici je znan romunski pisatelj, ki je v svoji rodni domovini do zdaj napisal že deset kriminalk, pred nekaj leti pa se je iz družinskih razlogov (sinovega študija v Angliji, kjer je dobila službo finančne analitičarke tudi njegova žena) preselil v Veliko Britanijo z namenom, da bi tam poskusil živeti od pisanja. Knjiga zrcal je tako njegov prvi kriminalni roman, napisan v angleščini, ki je hitro zbudil zanimanje po vsem založniškem svetu ter bil preveden v približno dvajset jezikov. Ne brez razloga. Inteligentno pripovedovana zgodba vzleti kot roman v romanu, saj dobi literarni agent Peter Katz, ki pripoveduje prvi del knjige (v drugem in tret jem to vlogo prevzameta druga dva lika), v tistih zaspanih dneh v začetku januarja na mizo rokopis nekega Richarda Flynna, v katerem ta literarno obnavlja resnično kriminalno zgodbo. Ta korenini v koncu osemdesetih let, ko je bil skrivnostno umorjen razvpiti profesor psihologije Joseph Wieder, pri katerem je Flynn delal kot honorarni knjižničar. Desetletja kasneje je Flynn končno ugotovil, kdo je morilec, kar ga je spodbudilo, da o tem napiše roman. Vendar pa Katz v branje prejme samo del celotnega rokopisa, kjer zločinec še ni razkrit, kar ga seveda požene v nadaljnje raziskovanje časovno že kar odmaknjenega primera. Izvrstna literarna kriminalka!

Samo Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...