Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Koktejlar'ca

James M. Cain
Koktejlar'ca
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba UMco
Zbirka Suspenz in Harlekin
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6803-59-5
Naslov izvirnika The Cocktail Waitress
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Branko Gradišnik
Spremna beseda Branko Gradišnik
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
520 g
306 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
knjige umco
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izgubljeni roman avtorja kultnih kriminalk Poštar pozvoni vedno dvakrat in Dvojno zavarovanje

Koktejlar\'ca
je pozno delo Jamesa M. Caina (1892– 1977), kultnega avtorja izjemnih kriminalnih romanov, kot so Poštar pozvoni vedno dvakrat, Dvojno zavarovanje, Serenada in Mildred Pierce, ki se ga je pisatelj lotil kot triinosemdesetletnik, torej malo pred smrtjo, in ki ga ni nikoli dovršil do te mere, da bi ga sam imel za dokončanega. Svojemu literarnemu agentu je poslal kratko tretjeosebno verzijo, ki jo je naslovil kot »original«, nadaljnje, prvoosebne verzije pa so po smrti prešle v hrambo Rokopisnega odseka pri Kongresni knjižnici. Iz obeh virov je Charles Ardai, sam pisec kriminalk, predvsem pa pobudnik, urednik in založnik serije Hard Case Crimes, po dolgoletnem iskanju zagubljenega rokopisa sestavil »ultimativno« verzijo, ki jo sedaj držite v rokah. V izvirniku je Koktejlar\'ca izšla leta 2012 in spodbudila veliko zanimanje, ne samo kot avtorjevo »darilo iz onstranstva«, ampak tudi kot dokaz njegove naratološke inventivnosti, pa tudi intuitivnega posluha za »podkožje« sočasne družbene drame.
Kaj zlahka bi se zgodilo, da bi Koktejlar\'ca ostala le ena v vrsti ponovitev iste vaje, ko ji ne bi bila silne svežine in notranje kompleksnosti podelila Cainova odločitev, da si »tipska junakinja« zasluži, da sama predstavi svojo plat medalje. Spričo tega Koktejlar\'ca, ta nepredvidljiva prvoosebna izpoved o tem, kaj vse je prisiljena početi dobro vzgojena ženska, da bi uspela v slabo vzgojenem moškem svetu, še dolgo ne bo hotela zapustiti temnejših globin bralske duše.

prevajalec Branko Gradišnik (iz spremne besede)


»Res nekaj novega, knjiga, ki se bere, a je obenem tudi literarni dogodek.«
– Stephen King


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...