Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Komora

Oddelek Q, knj. 1
Jussi Adler-Olsen
Komora
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2734-5
Naslov izvirnika Kvinden i buret
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Darko Čuden
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
620 g
413 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
dansko leposlovje

Založnik o knjigi

Večkrat nagrajeni Jussi Adler-Olsen (1950) s svojo serijo kriminalk Oddelek Q prinaša svež veter v kriminalni žanr. Oddelek Q je svet zase, ustanovljen posebej za ekscentričnega in malce otopelega Carla Morcka, ki preživlja posttravmatski stres, potem ko je bil v strelskem obračunu ubit njegov kolega. Dodelijo mu odmaknjeno pisarno v kleti, kjer naj bi se ukvarjal s starimi nerešenimi primeri, in pomočnika Assada, povsem nekvalificiranega izseljenca, ki govori posrečeno nepopolno danščino. V kupu zaprašenih primerov Morcka pritegne pet let staro izginotje mlade, zagnane političarke Merete Lynggaard, ki je niso nikdar našli.

Recenzija Bukla

Adler-Olsen (1950) je danski avtor kriminalk, ki se je mednarodno prebil s serijo primerov t. i. oddelka Q. Gre za novi oddelek pri policiji v Københavnu, ki ga ustanovijo za to, da bi z nečim zamotili Carla Møreka, rahlo otopelega kriminalističnega komisarja. Ta se ob vrnitvi v policijske vrste, potem ko je bil v zadnji akciji eden od njegovih sodelavcev ubit, drugi pa tako ranjen, da morda ne bo več nikoli stopil na noge, nekako več ne znajde. Mørek dobi pisarno v kleti policijskega poslopja in kup zaprašenih dosjejev, ki naj bi ga zaposlili za nedoločen čas, za nameček pa mu dodajo še pomočnika, Sirca Hafeza al Asada, z malce nejasno preteklostjo. Sprva vse kaže, da bo Mørek utonil med prežvekovanjem starih, nepojasnjenih zločinov, a prav hitro se odloči, da se bo posvetil preiskavi pet let starega primera, pri katerem je nepojasnjeno izginila mlada, zagnana in privlačna političarka Merete Lynggaard. Vzporedno z Mørekovim raziskovanjem pa bralec spremlja tudi Lynggaardino zgodbo: že pred petimi leti so jo neznanci namreč ugrabili in jo imajo zaprto v komori, v kateri ji za eno leto prižgejo ali pa ugasnejo luč ob tem pa ji po mili volji spreminjajo zračni tlak. Zakaj so to storili? Katere sledi bi lahko pripeljale do njih? Taka vprašanja si vsak na svojem koncu zastavljata Merete Lynggaard in Carl Mørek, odgovori nanje pa bodo morda pripeljali do razrešitve tega zagonetnega danskega kriminalnega koktejla. Nadaljevanja primerov oddelka Q, do zdaj jih je Adler-Olsen napisal že pet, seveda kmalu sledijo.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...