Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Krik iz teme

Erik Axl Sund
Krik iz teme
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-2858-1
Naslov izvirnika Pythians anvisningar
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Preiskava policijske komisarke Jeanette Kihlberg o številnih umorih, ki so se nedavno zgodili v Stockholmu in njegovi okolici, naposled prinese rezultate. Ženski, ki so ju našli mrtvi, sta očitno morilki, ki ju iščejo. Vendar pa s tem vsi zločini še niso pojasnjeni in Jeanette še vedno manjka nekaj delčkov v celotni sestavljanki. Prav tako ni jasno, kako je z umori povezana Victoria Bergman, za katero se je izgubila vsaka sled. Psihologinja Sofia Zetterlund, ki je z Jeanette povezana tako poslovno kot osebno, pa vedno težje sodeluje v preiskavi, saj se znajde na poti odkrivanja same sebe. In ta pot pa jo vodi naravnost v pekel …

Recenzija Bukla

Tudi zadnji del trilogije (Vranje dekle, Izdajalska roka) švedskega pisateljskega dvojca se bere na dušek. Napeto dogajanje, ki bralca ves čas zapleta v nove zanke, zločini, ob katerih se človekova grozovita domišljija izkaže za brezmejno, gotovo niso za rahločutneže. V središču zgodbe je še vedno komisarka Jeanette Kihlberg na lovu za morilcem, ki še ni potešil svoje sle po maščevanju. Vse več sledi vodi tudi k elitistični sekti, ki je travmatično zaznamovala življenja številnih otrok. Kihlbergova se ob pomoči zveste ekipe poda na lov, njeno ljubimko in pomočnico, psihologinjo Sofie Zetterlund pa vse pogostejše spominske vrzeli prisilijo, da začne temeljito »kopati« po preteklosti in raziskovati svojo multiplo osebnost. Sledi zločinov vodijo vse od Laponske do Ukrajine, kjer se na kraju nacističnega pokola ukrajinskih Judov morilec in žrtev ponovno srečata. Za vse ljubitelje srhljivega.

Kristina Sluga, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...