Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Krvavi denar

Tone Frelih
Krvavi denar
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Studio Print
Zbirka Umori
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93848-3-1
Leto izdaje izvirnika 2017

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
320 g
269 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je napeta kriminalka iz zbirke UMORI, ki jo je Tone Frelih zasnoval leta 2010. V šesti zgodbi skušajo kriminalisti odkriti morilca, ki so ga našli v parkiranem avtomobilu v kleti znane ljubljanske parkirne hiše. Podatki, ki jim jih ponujata mrtvec in lokacija zločina, so skopi, pripeljejo pa jih do podjetja in sodelavcev ter znancev umorjenega.
Toda odkritje resničnega morilca in vzrokov za umor presenetijo tudi kriminaliste.

Kriminalka je napisana v Frelihovem slogu, kjer prevladuje iskanje in razkrivanje povodov za umor, ne nasilje, grobost in kri.

Recenzija Bukla

V že šesti avtorjevi kriminalki se najprej srečamo s ponesrečenim planincem (klasična zgodba iz Tamarja), ki pa jo prvemu bralskemu trzljaju navkljub odnese »le« s hujšimi poškodbami. Truplo? Ja, truplo najdemo v Ljubljani, v podzemni garaži v Dvoržakovi ulici. Kriminalist Janez in forenzik Miha sta že tam. Ali bosta na videz popolnoma nepovezana pripetljaja dobila skupno ozadje? Uveljavljeni slovenski pisatelj se je leta 2010 (po več »resnih« romanih) posvetil kriminalnemu žanru, za katerega se zdi, da v domačem prostoru v zadnjem času doživlja svojevrsten preporod, če ne kar vrhunec. Tokrat nam (ponovno) v branje ponuja več ali manj klasično strukturirano kriminalko, napisano v tekočem slogu, brez okolišenja, a kljub temu z vsaj nekaj malega obzgodbe, ki fabulo nekoliko dosoli.

Aljaž Krivec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...