Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mesto prevar

Mihaela Margan Kocbek
Mesto prevar
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5142-5
Leto izdaje izvirnika 2019

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
320 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
leposlovje > ljubezenski roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Emilija, ki jo vsi kličejo Em, je predstavnica službe za stike z javnostmi na policijski postaji Lanzetova, a hrepeni po delu na terenu. Namesto da bi preživela miren konec tedna s prijateljicami, se zaplete s sodelavcem Gregom in vključi v veliko preiskavo ugrabitve županovega sina. Sledi vodijo globoko v mestno podzemlje in razkrijejo spletke ter prevare, v katere so vpleteni najpomembnejši mestni veljaki. V vse skupaj se vmeša še policijska načelnica, ki se ne more sprijazniti, da ji je mlajša sodelavka speljala ljubimca, in Em se mora pošteno potruditi, da bo rešila primer in tudi svojo glavo …

o avtorici

Mihaelo (Mišo) Margan Kocbek je Slovenija spoznala leta 2005 v resničnostnem šovu Sanjska ženska. Odtlej deluje kot novinarka, organizatorka in voditeljica najrazličnejših dogodkov, ukvarja se tudi z marketingom. Vodi svoje podjetje, in čeprav je dejavna na najrazličnejših področjih, jo od vsega najbolj veseli pisanje. Mesto prevar je njen prvi roman.

o knjigi v medijih

»Kot sanjsko žensko smo jo spoznali v resničnostnem šovu, beremo lahko njene novinarske prispevke in zapise na blogu, zdaj pa jo boste lahko spoznali tudi kot avtorico ljubezenske kriminalke Mesto prevar. Miša Margan Kocbek pravi, naj vas Mesto prevar ne izigra in naj vam pusti, da si ustvarite svojo lastno sliko o tem, kaj je resnično in kaj ne ... Komu zaupati, koga sovražiti in koga ljubiti ...«
Intervju z avtorico si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Ob predstavitvi avtorice domačega žanrskega romana seveda ne moremo mimo njene udeležbe na resničnostnem šovu Sanjska ženska leta 2005, čeprav je treba povedati tudi, da je Mihaela (Miša) Margan Kocbek še veliko več kot le nosilka tega laskavega naziva. Je podjetnica, novinarka, organizatorka in moderatorka različnih dogodkov, ki je dolgo časa v sebi nosila željo po pisanju romana. Videti je, da so se zdaj zložile prave energije in njen prvenec, kriminalna ljubezenska zgodba, je tik pred poletjem ugledal luč sveta. Glavna junakinja Em, simpatična tiskovna predstavnica policijskega oddelka, je precej nezadovoljna s svojo rutinsko pisarniško službo. Vleče jo na teren, v reševanje resnih kriminalističnih primerov in kmalu se zaplete v mafijsko ugrabitev županovega sina, veliko bolj kot si je predstavljala. Šefinja je ne mara preveč, to, da se zaljubi v čednega sodelavca Grega, ki nekaj prikriva, ji tudi ne pomaga prav veliko pri reševanju zapletenega primera, atraktivne prijateljice ji sicer stojijo ob strani, a nekatere med njimi imajo tudi svoje načrte, še dobro, da od zadaj nekdo vleče niti in bdi nad njenimi naivnimi koraki. Napeta zgodba bi se lahko dogajala v domači ali kateri koli tuji prestolnici, po nekaj straneh pa se bralec povsem potopi v podzemlje mestnih spletk, kot si jih je zamislila očitno dobra poznavalka kriminalnega žanra.

Renate Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...