Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja sestra, serijska morilka

Oyinkan Braithwaite
Moja sestra, serijska morilka
13,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7076-00-4
Naslov izvirnika My sister, the serial killer
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Ljubica Karim Rodošek
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
220 g
240 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
nigerijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kratka, mračno zabavna ročna granata v obliki romana o nigerijski ženski, katere mlajša sestra ima zelo neprijetno navado, da ubija svoje fante.

Korede je zagrenjena. Le kako ne bi bila? Njena sestra Ayoola je najljubši otrok, lepša sestra, verjetno psihopatka. In zdaj je mrtev že tretji Ayoolin fant. Korede je dejansko sestrina rešiteljica. Najučinkoviteje zna počistiti kri, prtljažnik njenega avtomobila je dovolj velik za truplo in poleg tega Ayoolo ves čas odvrača od objavljanja razigranih fotografij, medtem ko bi morala žalovati za svojim »pogrešanim« fantom. Za to pa ni deležna prav nobene zahvale.

Korede je že dolgo zaljubljena v prijaznega, čednega zdravnika v bolnišnici, kjer dela. Sanja o dnevu, ko bo spoznal, da je ona natanko tisto, kar on potrebuje. Toda ko jo prosi za Ayoolino telefonsko številko, se mora spopasti s tem, kar je sestra postala in kako daleč je pripravljena iti, da jo bo zavarovala.
Oster kot žebelj in poln črnega humorja je smrtonosni prvenec Oyinkan Braithwaite hkrati zabaven in strašljiv!

Recenzija Bukla

Kdaj lahko nekoga razglasimo za serijskega morilca? Svetovni splet, kot ugotovi Korede, glavna junakinja tega romana, navaja, da takrat, ko je storilec spravil s sveta (vsaj) tri ljudi. Torej je njena sicer ljubka sestra Ayoola nič drugega kot serijska morilka! Ta svoje žrtve pokonča brez pretiranih vnaprejšnjih načrtov, po navadi v navalu jeze med ljubezenskim prepirom. Da bi se ob tem kaj prida živcirala in bi jo skrbelo, da bi končala za zapahi? Ah, kje pa! Saj ima vendar ob sebi svojo zlato sestro Korede, ki zna tako odlično odstraniti vse dokaze o umoru in predvsem molčati kot grob. A Korede, ki je po poklicu medicinska sestra, sestrini umori spravljajo ob živce in notranji mir, zato začne o svoji stiski pripovedovati Muhtarju, pacientu v njeni bolnišnici, ki že več tednov leži v popolni komi. Toda potem se Muhtar nekega dne zave in kaže, da si je zapomnil precej podrobnosti, ki mu jih je v času njegove kome v obupu izpovedala Korede … Napeti prvenec nigerijske avtorice, prepreden z obilico izvrstnega črnega humorja, zabava in navdušuje s svojo zgodbo in kot magnet vleče k branju.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...