Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Naravoslovec

Andrew Mayne
Naravoslovec
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4134-4
Naslov izvirnika The naturalist
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Miro Mrak
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
340 g
379 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Samo znanost lahko pride na sled divjemu morilcu ...

Profesor Theo Cray vidi vzorce, kjer drugi vidijo le kaos. Ko se v montanskih gozdovih pojavijo iznakažena trupla, policija tava v temi, Theo pa opazi nekaj, kar so drugi spregledali. Nekaj nenavadnega. Nočno moro, ki jo lahko ustavi le on.

Theo je računalniški biolog, zato so mu precej bližje mikrobi in programiranje kot pa mračna umetnost forenzičnega preiskovanja. Toda ko se odpravi na terensko raziskavo v Montano, se nenadoma znajde sredi preiskave grozljivega umora ene od njegovih nekdanjih študentk. Med zbiranjem dokazov krajevni policisti ugotovijo, da je bila ali žrtev podivjanega grizlija ... ali pa jo je ubil kar Theo sam. Če hoče ostati korak pred preiskovalci, mora Theo uporabiti vse svoje znanje in poskusiti odkriti morilca. Bo zmogel biti tako prekanjen kot zver, ki jo lovi – še preden postane njen plen?

Recenzija Bukla

Andrew Mayne je že od najstniških let dalje priznani iluzionist. Sodeloval je z velikimi zvezdami branže, tudi Davidom Copperfieldom, napisal je številne knjige o čarovniških trikih, je gostitelj popularne poddaje Weird Things, na televiziji pa ima svojo oddajo Ne zaupajte Andrewu Maynu. Poleg tega je napisal več kot ducat romanov. Čeprav nad njim ne bdi nobena založba, njegove knjige rade najdejo bralce. Na Amazonu je tako peti najbolje prodajani neodvisni avtor vseh časov, pričujoči Naravoslovec – avtorjev prvi prevod v slovenščino – pa je kar šest tednov vztrajal na prvem mestu lestvice vseh najbolje prodajanih knjig tega spletnega giganta. Kar ne preseneča. Premeteno spisani roman posrečeno združi skrivnostno smrt, suspenz in – znanost. Protagonist, profesor Theo Cray, je namreč računalniški biolog. Z drugimi besedami, s pomočjo računalniških algoritmov išče vzorce in povezave tam, kjer drugi vidijo le zmešnjavo. Ko izvaja terenska dela v gozdnatem gorovju Montane, v bližini najdejo iznakaženo truplo njegove bivše študentke. Policija tava v temi, še več, ker je Cray edina znana povezava z njo, se celo znajde na listi osumljencev. Zato začne raziskovati na lastno pest. Je storilec podivjani medved ali zviti morilec? Ko se metodološko loti preiskovanja, na plano pridejo srhljiva dejstva. Okrožje ima nadpovprečno visoko stopnjo pogrešanih oseb, in ko Theo najde novo truplo, pa še eno in nato še eno …, se prične bitka s časom, preden človek (ali zver) udari ponovno. Napeta srhljivka, ki nas popelje v osrčje ameriške neukročene narave in tamkajšnjih nezaupljivih prebivalcev.

Aleš Cimprič, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...