Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nemirni mrtveci

David Hunter, knj. 5
Simon Beckett
Nemirni mrtveci
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4398-0
Naslov izvirnika The restless dead
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Kaja Bucik Vavpetič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
412 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Človeško telo vsebuje več kot šestdeset odstotkov vode, zato samo po sebi ni plovno. Na gladini lebdi, dokler je v pljučih zrak, nato se počasi potopi na dno.«

Prihodnost Davida Hunterja, enega najbolj cenjenih forenzičnih ekspertov v državi, je negotova – tako na profesionalni kot na osebni ravni. Ko prejme klic policijskega inšpektorja iz Essexa, se zato z veseljem odzove prošnji za pomoč.

V pusti, blatni pokrajini, imenovani Močvara, ki ji vlada plimovanje morja, so našli hudo razkrojeno truplo. Policisti so pod pritiskom, saj mestne oblasti pritiskajo, naj čim hitreje razrešijo primer, zato pokličejo Hunterja, da bi jim pomagal identificirati žrtev. Preiskovalci namreč menijo, da gre za ostanke Lea Villiersa, sina uspešnega poslovneža, ki je izginil pred nekaj tedni. Primer je zapleten, ker se govori, da je imel Villiers razmerje z žensko iz okolice. Tudi ta je pred nekaj meseci izginila in velja za pogrešano. Toda Hunter dvomi o identiteti žrtve. Ve, da bi stanje neprepoznavnega trupla zlahka zakrilo številne grehe. Nato pa odkrijejo še druge ostanke – in odročno močvirje začenja razkrivati svoje skrivnosti ...

S srhljivim, tesnobnim vzdušjem, presunljivimi podrobnostmi ter eksplozivnimi trenutki presenečenja je roman Nemirni mrtveci vrhunska kriminalka, ki po nekajletnem premoru oznanja osupljivo vrnitev enega najboljših piscev tega žanra.

Recenzija Bukla

Potem ko je šla kariera nekdaj tako zelo cenjenega forenzičnega strokovnjaka Davida Hunterja zaradi nekaterih njegovih prenagljenih potez skoraj po zlu in ko po smrti svojih žene in hčerke nikjer ne najde notranjega miru, nekega dne prejme vabilo k preiskavi moškega trupla, ki so ga našli v vodah Močvare, pustega in skorajda neobljudenega dela angleškega podeželja. Lokalna policija je prepričana, da gre za truplo pogrešanega Lea Villiersa, oholega sina tamkajšnjega bogataša, ki se je pred meseci zapletel v afero s fotografinjo Emmo Derby, ženo lokalnega arhitekta Andrewa Traska. Ker tudi Emmo že več mesecev pogrešajo, preiskava postaja vedno bolj zapletena. Medtem pa iz enega od močvirnatih rokavov tamkajšnje reke policisti po spletu okoliščin potegnejo še eno truplo neznanega moškega. Morebitnih osumljencev za nastale zločine je vedno več, a forenzik David Hunter skupaj z lokalno policijo še kar tava v temi … Izredno napeta kriminalka enega najboljših ustvarjalcev tovrstnega žanra vabi k razburljivemu branju in iskanju odgovorov na številne skrivnosti.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...