Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nočna zalezovalka

Robert Bryndza
Nočna zalezovalka
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3532-9
Naslov izvirnika The night stalker
Prevod Miro Mrak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
368 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

O knjigi

V vroči in soparni poletni noči višjo inšpektorico Eriko Foster pokličejo na ogled prizorišča umora. Žrtev je zdravnik, ki so ga našli zadušenega na postelji. Zapestja ima zvezana, njegove oči pa nemo strmijo skozi plastično vrečko, ki jo ima poveznjeno na glavi. Nekaj dni pozneje najdejo drugo žrtev, umorjeno v popolnoma enakih okoliščinah. Ko Erika z ekipo začne kopati globlje, odkrije, da gre za preračunljivo in iznajdljivo serijsko morilko, ki žrtve najprej zalezuje in opazuje, nato pa izbere pravi trenutek za napad. Vse žrtve so samski moški, o katerih ni veliko znanega. Zakaj je njihova preteklost zavita v temo? Kaj jih povezuje med seboj in kaj jih povezuje z morilko?Medtem ko poletna vročina preveva London, bo Erika naredila vse, da bo ustavila Nočno zalezovalko, preden število žrtev še naraste, pa četudi to pomeni, da bo tvegala službo na policiji. Toda žrtve morda niso edine, ki jih morilka opazuje … Zelo verjetno tudi Erikino življenje visi na nitki. Robert Bryndza, avtor svetovne uspešnice Dekle pod ledom, se vrača z novo razburljivo kriminalko, ki je ne boste mogli izpustiti iz rok.

Recenzija Bukla

Robert Bryndza (1979), britanski avtor, ki je s svetovno uspešnico Dekle pod ledom začel razburljivo serijo kriminalk z višjo inšpektorico Eriko Fos ter v središču pozornosti, mogoče slovenskemu bralcu še ni tako poznan kot je James Patterson s svojim junakom Alexom Crossom, a je na dobri poti. Samo v letošnjem letu sta bili prevedeni prvi dve knjigi v seriji, zagotovo bodo sledile naslednje – o Eriki je Bryndza zaenkrat napisal pet knjig. V prvi knjigi se je junakinja ukvarjala z umorom mlade ženske, katere truplo so našli pod zaledenelo skorjo mestnega ribnika, v drugi pa jo sredi soparne junijske noči pokličejo na svež kraj zločina. Tokrat je žrtev moški, ki zvezan in zadušen leži v svoji postelji. Ko nekaj dni kasneje policija najde novo žrtev, umorjeno na enak način, Erika ve, da je na delu serijska morilka, ki mori na videz med sabo nepovezane samske moške. Bo Erika prišla morilki na sled, preden bo nočna zalezovalka dobila njo?

Vanja Jazbec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...