Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nočni trajekt

Michael Robotham
Nočni trajekt
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2765-2
Naslov izvirnika The night ferry
Prevod Primož Trobevšek
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 g
447 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
avstralsko leposlovje

O knjigi

Alishine sanje, da bi postala detektivka, so se sesule, ko ji je osumljenec umora polomil hrbtenico na nizkem opečnatem zidu. Zdaj je spet na nogah, a njena policijska kariera je obtičala. Nato ji prijateljica iz šolskih dni pošlje sporočilo, da je noseča in v težavah.

Toda prijateljico zbije avtomobil, še preden se jima uspe pogovoriti. Ko se reševalci borijo za njeno življenje, postane jasno, da sploh ni noseča. Njena nosečnost je dodelana laž, kruta prevara.

Alisha raziskuje, zakaj je prijateljica hlinila nosečnost, in se pogreza čedalje globlje v nevarno preiskavo, ki jo bo popeljala iz londonskega East Enda v amsterdamsko Rdečo četrt in temačen svet trgovine z belim blagom.

Recenzija Bukla

Eden najuspešnejših avstralskih piscev kriminalk je bil očitno dobro sprejet tudi pri nas, saj je Nočni trajekt že avtorjev tretji prevod. Tokrat vajeti v rokah drži mlada policistka Alisha, ki je komaj okrevala po hudi poškodbi. Kot strela z jasnega, jo za pomoč zaprosi noseča prijateljica, s katero sta pred leti prekinili stike. Žal se ne uspeta srečati, ker Cate do smrti zbije avto. To pa ni edini pretres, saj Alisha izve, da je bila laž na tudi Catina nosečnost. Ker je edina, ki verjame, da nesreča ni bila naključna, se raziskave loti na lastno pest. Hitro se znajde v mednarodni mreži prostitucije, nelegalnih posvojitev in trgovcev z ljudmi. Robotham, ki si je dal tokrat veliko dela s psihološkim ustrojem protagonistov, bo morda manj zanimiv za ljubitelje akcije, čeprav presenetljivi zasuki bralca kar posrkajo vase.

Kristina Sluga, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...