Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Operni ples

Josef Haslinger
Operni ples
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1524-6
Naslov izvirnika Opernball
Leto izdaje izvirnika 1995
Prevod Borut Trekman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
454 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
avstrijsko leposlovje

Založnik o knjigi

...Na lepem sta vrste plesalcev prešinila nenavaden drget in tresavica. Glasba je postala kakofonična, glasbila so onemela v nekaj sekundah. Ljudje se opotekajo, spotikajo, omahujejo, bruhajo. Padajo, ko vreče moke. Nekateri zakričijo samo malo, drugi dlje. Oči imajo široko razprte. Vidijo, čutijo, da so umorjeni. Ne vedo, kdo jih je, ne vedo, zakaj. Ne morejo se rešiti. Milijoni ljudi iz vse Evrope na TV zaslonih v živo gledajo obiskovalce opernega plesa na Dunaju kako umirajo...

Zgodba o terorističnem napadu na dunajsko Opero s katastrofalnimi posledicami. V glavni vlogi nastopa izjemen novinar, ki odkrije neprijetno ozadje, kjer se prepletajo religiozne ambicije z miselnostjo desničarskih skrajnežev.
Politični triler, v katerem avtor izpostavi krutost nacistične ideologoje in večno vprašanje, zakaj ljudje delajo vedno znova ena in iste napake.

Knjiga, ki se prebere na dušek

Recenzija Bukla

Mozaični roman se začne s tragičnim napadom na Dunajsko opero, v katerem umre množica nedolžnih ljudi, med njimi tudi sin novinarja, ki se odloči raziskati ozadje napada. Tako se prek izmenjajočih se izpovedi enega od članov neonacistične sekte, policijskega inšpektorja, tovarnarja in gospodinje počasi sestavlja širši okvir napada – od religiozno obarvane »filozofije« Najneznatnejšega, idejnega vodja sekte, do rastoče brezposelnosti mladih, ki jo spretno izkorišča desni populizem. Avtor že z rabo jezika, pa tudi z vsebinskimi poudarki, priklicuje vzporednice med fašizmom, ki je kulminiral v koncentracijskih taboriščih, in rastočo nestrpnostjo (do priseljencev).

Maša Ogrizek, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...