Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otok

Åsa Avdic
Otok
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5212-5
Naslov izvirnika Isola
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Iva Klemenčič
Urejanje Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
410 g
310 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Samotni otok. Šest kandidatov za eno delovno mesto.
Zahteven psihološki test. Navidezen umor. Dobrodošli na Isoli.

Smo leta 2037, berlinski zid ni padel in Švedsko priključijo velikemu avtokratskemu vzhodnemu bloku. Anna Francis je marljiva birokratka, vendar njena preteklost ni brezmadežna. Če izpolni naslednjo nalogo, bodo njeni prekrški pozabljeni. Na samotnem otoku bo opazovala skupino kandidatov, ki se potegujejo za mesto v obveščevalni službi.
Že prvi večer bo uprizorila svojo smrt in potem spremljala, kako se bodo kandidati odzvali na nepričakovano smrt in spoznanje, da je med njimi morilec.

Kdo bo prevzel nadzor? Kdo bo klonil pod pritiskom?
Toda psihološki preizkus se hitro sprevrže v smrtno nevarno dogodivščino zanjo in za testirance.

»Kot bi roman skupaj napisala Agatha Christie in George Orwell.«
– Publishers Weekly

Recenzija Bukla

Kaj bi se zgodilo s tako imenovanim vzhodnim blokom, če leta 1989 ne bi bilo padca berlinskega zidu? Kakšno bi bilo stanje pol stoletja pozneje, torej v bližnji prihodnosti, leta 2037? Švedska televizijska novinarka Åsa Avdic (1974) je ta hipotetični alternativni potek zgodovine uporabila za podlago svojega romana. V njem so Švedsko priključili avtokratskemu vzhodnemu bloku, ki diha v totalitarnem ritmu kakega Georga Orwella, nanj pa je avtorica položila distopično kriminalko z okusom po zdajšnjih resničnostnih šovih. Glavno junakinjo, nadarjeno uslužbenko Anno Francis namreč angažirajo, da bo na otoku opazovala in ocenjevala skupino kandidatov, ki se potegujejo za mesto v obveščevalni službi, in sicer tako, da bo uprizorila svojo smrt, potem pa spremljala, kako se bodo odzvali na dejstvo, da je med njimi morilec. Vse seveda ni tako preprosto. Anna enega od udeležencev pozna že od prej, kar ukrivlja njen pogled, psihološki preizkus pa se tako sčasoma začne spreminjati v smrtno nevarno preizkušnjo za vse. Distopija po evropsko!

Samo Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...