Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Pacient
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4174-0
Naslov izvirnika Der Insasse
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
300 g
340 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
leposlovje > srhljivi roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pogrešan otrok, obupan oče in … srhljivo dogajanje v psihiatrični bolnišnici ...

Priznal je že dva grozljiva umora otrok in berlinsko policijo pripeljal do strahovito iznakaženih trupel. Toda nato se je psihično bolni zapornik Guido T. po nasvetu svoje odvetnice zavil v molk. Policija je prepričana, da je ugrabil tudi šestletnega Maxa, ki je pred tremi meseci izginil brez sledu. Vendar preiskovalci nimajo nobenih obremenilnih dokazov, temveč samo indice. In brez zapornikovega priznanja Maxova starša ne bosta nikoli izvedela, kaj se je v resnici zgodilo z njunim sinom in se ne bosta mogla nikoli posloviti od njega.

Tri mesece po Maxovem izginotju preiskovalec pristane na prošnjo obupanega očeta: spravil ga bo v psihiatrično bolnišnico, kjer je na zavarovanem oddelku za forenzično psihiatrijo zaprt Guido T. Kot pacienta pod krinko, opremljenega z lažno bolniško kartoteko. Zato da se bo lahko približal morilcu otrok in iz njega izsilil priznanje …

Kajti nič ni hujše od negotovosti.
Tako je mislil.
Dokler kot pacient ni izvedel srhljive resnice …

Pacient je novi vrhunski triler Sebastiana Fitzeka, nemškega zvezdnika psiholoških srhljivk, katerega dela so prevedena v več kot 25 jezikov.

Recenzija Bukla

Sebastian Fitzek je nemški zvezdnik psiholoških srhljivk, čigar dela so prevedena v več kot 25 jezikov. Pacient je njegov osmi vrhunski triler, ki je v slovenskem prevodu izšel pri založbi Učila. Avtor gradi zaplet na treh čustveno zelo občutljivih temah: pogrešani otrok, obupani oče in srhljivo dogajanje v psihiatrični ustanovi. Duševno bolni in izprijeni Guido T. je na sojenju priznal dva grozljiva umora otrok in berlinsko policijo pripeljal do strahovito iznakaženih trupel. Potem se po nasvetu svoje odvetnice pogrezne v molk. Policija in obupana starša šestletnega Maxa so prepričani, da je ugrabil in umoril tudi njega, a brez zapornikovega priznanja nikoli ne bodo izvedeli resnice. Tri mesece po sinovem izginotju je Maxov oče pod krinko psihičnega bolnika prepeljan na zavarovani oddelek za forenzično psihiatrijo, kjer je zaprt tudi Guido T. Se bo obupani oče znal in zmogel tako približati morilcu otrok, da bo izsilil njegovo priznanje in slišal resnico o svojem sinu? Triler odlikujejo stopnjevanje napetosti, odlični opisi dogajanj v psihiatrični bolnišnici, hitri, presenetljivi zasuki v zgodbi in povsem nepričakovan konec. Za bralce z močnimi živci in dobro bralno kondicijo!

Sonja Juvan, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...